KıbrısManşet

Kanatlı: Neo-Nazi ve ırkçı ELAM, geçen yıl projeye desteğin kesilmesini istemiş ancak başarılı olamamıştı

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Genel Sekreteri Murat Kanatlı, Cumhurbaşkanlığı tarafından “İki devletli politikamız için sakıncalı” denilerek iptal ettirilen iki toplumlu “İmagine” projesini, geçen yıl iptal ettirmek isteyen ırkçı ve faşist ELAM‘ın şimdilerde Ersin Tatar‘a teşekkür plaketi bile verebileceğini söyledi

Kanatlı: Kimlerin kimlerle paralel çalıştığının çok güzel örneği; ELAM Tatar’a plaket verebilir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kanatlı, geçen yıl Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 2022 bütçesi tartışılırken  “Imagine” projesine desteğin kesilmesini isteyen ancak başarılı olamayan neo-Nazi ve ırkçı ELAM’ın, geçen gün sevinç çığlıkları attığının hayalini kurmanın çok zor olmadığını belirtti.

Kanatlı, “Çünkü Turancı derneklerle sıkı ilişkiler içinde olan, ırkçı düşünceleri ile övünen Ersin Tatar’ın Imagine projesinin tek taraflı ertelediğinin haberini kısa sürede aldıklarına eminiz. Belki de bu hareketinden dolayı ELAM Tatar’a bir de teşekkür plaketi bile verebilir. Kimlerin kimlerle paralel çalıştığının çok güzel örneğini yaşamış ve yeniden hatırlamış olduk. Soran olursa şaşırdık mı, eminiz cevabını da bilir” dedi.

İmagine projesi nedir?

İmagine Projesi, İki Toplumlu Eğitim Teknik Komitesi’nin okullar, öğretmenler ve öğrenciler arası güven yaratıcı faaliyetleri kapsamında 2016 yılından beridir yürüttüğü iki toplumdan 6 binden fazla öğrenciyi bir araya getirmeyi başaran bir barış kültürü eğitim programıdır.

Education for a Culture of Peace – 'IMAGINE' AHDR Cyprus

Programın amaçları arasında öğrencilerin toplum içinde ve toplumlar arasında karşılaşabilecekleri ayrımcılıkla baş edebilme, ön yargıları anlayabilme, bilgiyi eleştirel biçimde yorumlayabilme, dezavantajlı gruplara farkındalık geliştirme, iletişim becerisi geliştirme, çoğulculuğu benimseme, eşitlik ve hoşgörüyü teşvik etme, ırkçılık, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığı gibi sorunlarla ilgilenme, demokratik karar alma mekanizmalarının önemini anlama, dayanışma ve anlayış kültürünü geliştirme gibi önemli temalar yer alıyor.











Başa dön tuşu