KıbrısManşet

Kıbrıs Barış Konseyi: Kıbrıs halkını aşırı sağa hizmet eden hükümete direnmeye çağırıyoruz

Kıbrıs Barış Konseyi, Griva Müzesi‘nin oluşturulması için fonların onaylanmasına sert tepki göstererek, Georgios Grivas‘ın birçok masum Kıbrıslının ölümünden sorumlu olduğunu vurguladı

Kıbrıs Barış Konseyi: Kıbrıs halkını aşırı sağa hizmet eden hükümete direnmeye çağırıyoruz

Konsey yazılı açıklamasında, ihanet ve Kıbrıs’ın bölünmesiyle bağlantılı insanların eylemlerinin herhangi bir biçimde onurlandırılmasını ve teşvik edilmesini kınadıklarını belirtti ve şunları kaydetti;

“Bu nedenle Kıbrıs Barış Konseyi, ‘Griva Müzesi’nin oluşturulması için planlanan fonların onaylanmasını mümkün olan en güçlü şekilde kınıyor.

Georgios Grivas, siyasi şiddetle tanımlandı ve onlarca ilerici masum insanın, Kıbrıslırumların ve Kıbrıslıtürklerin ölümünden sorumlu.

Onun adına ve fikirlerine göre; 1974’teki hain darbe, Atilla’nın kapılarını ardına kadar açan, organize edilmiş ve dayatılmıştır. Onun adına bir müze kurulması, tarihin tahrif edilmesini, halkımızın hafızasına kışkırtma teşkil eder ve kabul edilemez.

Kıbrıs Barış Konseyi, Kıbrıs halkını tarihi gerçeği savunmaya ve aşırı sağa hizmet eden hükümetin tarih dışı kararlarına direnmeye çağırıyor”











Başa dön tuşu