KıbrısKültür&SanatSürmanşet

“Olivia” isimli kısa belgesel KTÖS’te gösterilecek

Kıbrıs‘taki savaş ve çatışmalarda etkilenen üç kuşak kadının hikayesini anlatan “Olivia” isimli kısa belgesel Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası‘nda (KTÖS) gösterilecek

“Belgesel geçmişle bugün arasında bir köprü kuruyor”

Asi Production tarafından yapılan açıklamada, savaşlar ve çatışmalardan en fazla etkilenen kadınların barışı inşa etmek üzere inisiyatif alma konusunda daha cesur olabildiklerine dikkat çekildi.

“Belgesel geçmişle bugün arasında bir köprü kuruyor” denilen açıklamada “Belgeselin 8 Kasım 2022 tarihinde saat 19:00’da KTÖS’te gösterimi gerçekleşecek olan Olivia, geçmişin tüm karanlığına rağmen izleyenlerin daha parlak bir gelecek inşa etme umutlarını besleyecektir” ifadeleri kullanıldı.

Olivia ne anlatıyor?

“Olivia, barışı simgeleyen zeytin veya zeytin ağacı anlamına gelen Latince bir kelimedir. Birinci nesil, savaşın kayıplarını, kayıp akrabaların, evini ve yurdunu kaybetmenin acısını dindirmek için mücadele etmektedir.

Diğer yandan ikinci nesil, Kıbrıs’ın bölünmesinden sonra adanın yarısına sıkışıp kalmanın klostrofobik hissini aşmak ve geleceğe dair belirsizliği ve geçmişin geleceğe taşınan acılarından kurtulmak için mücadele ederken, üçüncü kuşak ise doğduğundan beri görme sorunu yaşamaktadır.

Resmi tarih, üç farklı kuşaktan bu üç kadına düşman olduklarını söylese de, onlar birbirlerini sarıp sarmalayıp destekliyorlar, dayanışıyorlar ve iyileştiriyorlar.

Yönetmen: Mine Balman
Yapım: aSi Production
Ses: Ahmet Güvenler
Post-production desteği: Ali Bostancı ve Evren Maner
Yunanca Altyazılar: Manos Vrachimis
Dil: İngilizce
Altyazılar: Yunanca / Türkçe
Süre: 34′
2022











Başa dön tuşu