KıbrısManşet

Sol Gençlik: Bavullarımızı toplamayacağız. Buradayız, karşınızdayız

Sol Gençlik, önce Meclis Özel Kalem Müdürlüğü‘ne sonrasında ise Cumhurbaşkanlığı‘na “danışman” adı altında atanan Ulusal Birlik Partisi (UBP) eski Milletvekili Aytaç Çaluda‘nın oğlu Mustafa Çaluda ve eşlikçilerine sordu; “Bu ağalık düzeni yetmedi mi?”

Sol Gençlik: Bavullarımızı toplamayacağız. Buradayız, karşınızdayız

Yazılı açıklama yapan örgüt, “Hangi ağanın isteği ve talebi üzerine sürekli bir yerlere atanarak bu toplumun vergilerinin çarçur edeceksiniz?” diye sorarak, sinsiliğin, yüzsüzlüğün gün gibi açıkta kol gezdiği bu zamanlarda artık daha farkında olunması gerektiğini, gerçek demokrasinin elbet bu zümreci, ağalık düzeninin yerini alacağını belirtti.

Açıklamada, “Hakkaniyetli ve eşit istihdam, sahip çıkmamız gereken meselelerken bu yüzsüzlüklere karşı sessiz kalmamalıyız. Toplumdaki gençlerimiz sürekli bir şekilde toparlanıp göç ettiği bu dönemde, haksız, hukuksuz, zümreci atamalara karşı anlayış hiçbirimizden beklenmesin” denildi.

Sol Gençlik, “Şunu iyi bilin beyefendiler; Barış, eşitlik, hakkaniyet ve demokrasi engellenemez. Mustafa Çaluda ve eşlikçileri, yetmedi mi? Ağalık değişmeli” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu