KıbrısManşet

KTAMS’tan Serhat İncirli’ye destek: Hükümet faşizan uygulamalarla muhalifleri sindirmeye çalışıyor

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, UBP-DP-YDP hükümetinin ‘baskıcı ve faşizan uygulamalarla muhalif gazetecileri sindirmeye çalışıp kendisine dikensiz bir gül bahçesi yaratmaya çalıştığını’ söyleyerek Yenidüzen Gazetesi yazarı ve programcısı Serhat İncirli‘ye destek belirtti

Bengihan: Hükümet faşizan uygulamalarla muhalifleri sindirmeye çalışıyor

KTAMS adına yazılı açıklama yapan KTAMS Başkanı Bengihan,”UBP-DP-YDP Hükümeti kurulduğu günden beri baskıcı ve faşizan uygulamalarla muhaliflerini sindirmeye çalışarak kendilerine dikensiz gül bahçesi yaratmaya çalışmaktadır” diye konuştu.

“UBP-DP-YDP Hükümeti’nin muhalif gazetecileri susturmak için bu tür yollara başvurması bizler için sürpriz değil”

Gazeteci Serhat İncirli’nin Doğu Akdeniz Üniversitesi’ndeki (DAÜ) görevine son verilmesinin faşizan uygulamaların son örneği olduğunu söyleyen Bengihan; “İlk icraatlarından biri düşünce ve basın özgürlüğünü ortadan kaldıracak Sansür Yasası‘nı Meclis‘e getirmek olan UBP-DP-YDP Hükümeti’nin muhalif gazetecileri susturmak için bu tür yollara başvurması bizler için sürpriz değil” dedi.

“Devlet kurumlarını babalarının çiftliği gibi yönetmeye kalkanlara hatırlatmak isteriz ki kendileri oralarda gelip geçicidir”

Bnegihan şöyle devam etti:

“Ancak devlet kurumlarını babalarının çiftliği gibi yönetmeye kalkanlara hatırlatmak isteriz ki kendileri oralarda gelip geçicidir. Aslolan demokrasi ve kurumlarımızdır. Faşist ve antidemokratik bir anlayışla korku imparatorluğu yaratarak muhaliflerini sindirmeye çalışan UBP-DP-YDP Hükümetini ve onun bir parçası olan DAÜ Yönetimi‘ni şiddetle kınar, ülkemizde demokrasinin katledilmesi karşısında sessiz kalmayacağımızı vurgularız.”











Başa dön tuşu