KıbrısSürmanşet

Çağ-sen Başkanlığı’na yeniden Mehmet Davulcu seçildi

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen) X. Olağan Genel Kurulu yapıldı, Sendika Başkanlığı’na yeniden Mehmet Davulcu seçildi

Çağ-sen Genel Kurul’u yapıldı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Salonu’nda 04 Kasım 2022 Cuma günü saat 12.30’da başlayan Genel Kurul’a, sendika üyeleri yanı sıra Sendikalar Mukayyidi Mehmet Yavuzhan da katıldı. Divan Başkanlığı’nı Erdinç Selasiye, sekreterliklerini Hacer Tabuş ve Mehmet Dağlı’nın yaptığı genel kurula işci şehitler için yapılan saygı duruşuyla devam edildi.

Önceki dönem Yönetim Kurulu tarafından hazırlanıp sonulan karar tasarımlarının görüşülüp kabul edildiği Genel Kurul’da faaliyet de mali raporlar da görüşülerek kabul edildi.

Davulcu: İşçi olduğunuzu hep aklınızda tutun

Sendika Başkanı  Davulcu Genel Kurul’a hitaber yaptığı konuşmada Çağ-Sen üyelerini özel sektörde sendikalaşmanın yayılması için daha aktif görev üslenmeye çağırdı.

Özel sektörde sendikalaşma oranının yüzde 1 buçuk civarında olduğunu, bu oranın önemli bir kısmını Çağ-Sen üyelerinin oluşturduğunu söyledi. Çağ-Sen üyelerine işçi olduklarını hep akıllarında tutmalarını ve bundan hiç vazgeçmemelerini, işçi olmanın utanılacak bir şey olmadığını, tersine onur duyulacak bir statü olduğunu ifade eden Davulcu, dünyayı güzelleştirenlerin işçiler olduğunu söyledi.

İşçiler üretmezse insanlığın aç kalacağına işaret eden Çağ-Sen Başkanı, “İşçiler mal ve hizmet üretmezse sermaye sahiplerinin o ihtişamlı yaşamlarından eser kalmaz, kendi temel gereksinimlerini yapmaktan bile aciz kalırlar” dedi.

Çağ-Sen üyelerini, işçi sınıfına mensup olduklarının bilinciyle özel sektörde sendikal örgütlenmeye omuz vermeye çağıran Davulcu, “Tek başınıza bir kibrit çöpü kadar acizsiniz, ancak örgütlüyseniz korku salacak kadar güçlüsünüz. Örgütlenmeye var gücünüzle destek olun, çocuklarınızın geleceği örgütlü yaşamdadır” ifadlerini kullandı.

Sendika Başkanı, Yönetim Kurulu, Denetim ve Disiplin kurulları için seçimler yapıldı.

Buna göre yetkili organlar görev bölümü yapılmış şekliyle şöyle oluştu:

Sendika Başkanı : Mehmet Davulcu

Yönetim Kurulu:
Genel Sekreter : Erdinç Selasiye
Mali Sekreter : Verda Tözün
Kamu Sektörü Sekreteri : Koral Mertler
Özel Sektör Sekreteri : Ayşen Başar
Diş İlişkiler Sekreteri : Zuhal Koreli
Sosyal İşler Sekreteri : Melihat Saif
İnsan Hakları Sekreteri : Sultan Miharbi
Örgütlenme Sekreteri : Anıl Zaim
Yedek Üyeler:
Hüseyin Denizgil
Özge Biçercioğlu
Gülçem Bayraktar

Disiplin Kurulu:
Başkan : Ayşe Davulcu
Üye : Ersin Hürdoğanoğlu
Üye : Gönül Tulga
Yedek Üye : Ahmet Özdirenli
Yedek Üye : İbrahim Ada

Denetleme Kurulu:
Başkan : Hüseyin Yalyalı .
Üye : Burcu Solmazcan
Üye : Halkan Bozat











Başa dön tuşu