KıbrısManşet

Altıok ve Levent’e “Erdoğan’a hakaret” suçlamasıyla açılan dava görüşüldü

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Akademisyenlerinden Hasan Ulaş Altıok‘un, bir başkası tarafından hazırlanan bir fotomontajı sosyal medyada paylaştığı ve Avrupa Gazetesi‘nin de bunun yayımladığı gerekçesiyle hem Altıok’a hem Avrupa Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent‘e “TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a hakaret etmek” suçlamasıyla açılan dava bugün görüşüldü

Altıok: Ülkemin getirildiği durumdan dolayı utanıyorum

Sosyal medya hesabndan açıklama yapan Altıok, Az önce sosyal medyada yazdıklarımdan ve yazmadıklarımdan dolayı ilk kez hakim önüne çıktım. Sorulan soru üzerine ne ile suçlandığım bile açıklanamadı ama dava 29 Kasım’a ertelendi. Ülkemin getirildiği durumdan dolayı utanıyorum” derken, Toplumcu Demokrasi Partisi Başkanı ve Avukat Mine Atlı ise şu ifadeleri kullandı;

Bir 9 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Atlı: Bir hukukçu ve parti başkanı olarak yaşananlardan utanıyorum

“Ben bir hukukçu ve parti başkanı olarak Şener Levent ve Afrika Gazetesi’nin mahkemede yaşadıklarından utanıyorum.

Çağ dışı, ilkel, demokratik teamüllerden yoksun ve insan haklarına aykırı bir süreçten geçiyor bu kişiler. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ifadeye çağrıldığınız andan itibaren 10. madde yani ‘İfade özgürlüğü hakkına ihlal başlar’ diyor.

Bugün Afrika Gazetesi’nin yaşadığı insan hakları ayıbına bir yenisi eklendi. Gazetede yayınlanan bir fotomontaj ve başlıkları yüzünden altta yer alan başka birine ait yazıların sahibi Hasan Ulas Altıok da mahkemeye celp edildi ve bugün yargı süreci başladı.

Yani yetmez Şener Levent kendi yazıp yayınladıkları dolayısıyla neredeyse her hafta mahkeme koridorlarında mesai harcamak zorunda, bir de yayınladığı şeylerin yanına dizdiği kişiler de yargılanabilmektedir. Bu resmen zorbalıktır. Yeter”











Başa dön tuşu