KıbrısManşet

Yılmaz: Oğlum darp edildi, “karnı ağrıyor diye okuldan aldım” yazılı kağıt imzalattırılmak istendi

İrsen Küçük Ortaokulu‘nda 13-14 yaşındaki 8. sınıfı giden erkek öğrencilerin, 11 yaşlarındaki 6. sınıfa giden öğrencilerden haraç istemek için çete kurduğu, vermeyenleri darp ettiği ve okul yönetiminin de konuya ilgisiz kaldığı iddia ediliyor

Okulda çete!

Özgür Gazete‘ye ulaşan baba Salih Yılmaz, İrsen küçük Ortaokulu’nda 6. sınıfa giden 11 yaşındaki oğlunun 8. sınıfta okuyan (13/14 yaşlarındaki) çocuklara haraç vermediği için darp edildiğini söyledi.

Okul yönetiminin tepkisiz kaldığını ileri süren baba Yılmaz, yönetimin sadece bunu yapan çocuklara uyarının yeterli olacağını düşündüğünü ya da uğraşmak istemediğini belirtti.

“Okul idaresi darp edilen oğlumu “karnı ağrıdığı için okuldan aldığımı” yazan izin kağıdı imzalamamı istediler”

Okulda küçük sınıflardan haraç isteyip, verilmeyince de döven küçük bir çete varmış olduğu duyumunu aldıklarını, bu konudan okul idaresinin de bilgisi olduğunu kaydeden baba Yılmaz, veli olarak kendisinin de sindirilmeye çalışıldığını iddia etti.

Olay sonrası oğlunu okuldan almak isteyen anneye ise Müdür Muavini tarafından “Oğlunun karnı ağrıdığı için ders saatinde okuldan aldığını” gösteren bir izin kağıdı imzalatılmak istendiğini söyleyen baba Yılmaz, aslında oğullarını, darp edildiği için okuldan almak zorunda kaldıklarını vurguladı.

” ‘Yine yapacağım diyerek tehdit etti”

Veli olarak izin kağıdına “darp edildiği için” ifadelerinin yazılmasında ısrar ettiklerini ve bunu yapanların da disipline gönderilmesi gerektiğini söylediklerini belirten baba Salih Yılmaz, okul idaresinin gereken ilgiyi göstermemesi üzerine polise gittiklerini anlattı.

Polisin kendilerine “okul idaresinin bizi arayıp bilgi vermesi gerekir” dediğini anlatan baba Yılmaz, aynı çocukların “Yine yapacağım” diyerek çocuklarını tehdit ettiğini ve olayın peşini bırakmayacaklarını kaydetti.

Okul idaresi ise konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.

Özel Haber/Pınar Barut











Başa dön tuşu