KıbrısManşet

Kasoulides: Türk askerleri Kıbrıs’taki BM tampon bölgesine müdahale etmek için pusuda bekliyor

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides, Türk komando kuvvetlerinin Kıbrıs‘taki Birleşmiş Milletler (BM) tampon bölgesine müdahale etmek için pusuda beklediğini söyledi, Türk askerlerinin Kıbrıslırum çiftçileri taciz ettiği iddialarını da yorumladı

Kasoulides: Türk komandolar, Kıbrıs’taki BM tampon bölgesine müdahale etmek için pusuda bekliyor

Kasoulides, Kıbrıslırum çiftçilerin tarlalarında çalışmaya çalışırken, Türk askerleri tarafından taciz edildiği öne sürülen tampon bölgede son zamanlarda yaşanan gerilimleri yorumladı. En son olay Pazar günü, tarlasında çalışmaya çalışan bir çiftçinin taciz edilmesi iddiasıyla yankı bulmuştu.

“Çiftçilerimizin Türk ordusu tarafından taciz edilmesi hukusunda çok dikkatli olmamız gerekiyor”

Kasoulides, bir çiftçinin tampon bölge içindeki arazisini ekmeye gittiğinde, en ufak bir nedenle Türk askerlerinin olay çıkardığını söyledi. Çiftçinin Türk ordusu tarafından benzer şekilde taciz edildiği Astromeritis‘te son zamanlarda yaşanan bir başka olayla ilgili olarak “Çok dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.

“Türkiye, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne karşı büyük, çok yönlü bir saldırıya öncülük ediyor”

Kasoulides, şu anda Türkiye‘nin Kıbrıs Cumhuriyeti‘ne karşı büyük, çok yönlü bir saldırıya öncülük ettiğini de sözlerine ekledi. Kasoulides; “Mevcut hükümetin son ayları ve yeni hükümetin temellerini bulması için önümüzdeki birkaç ay ile bir geçiş döneminden geçiyoruz. Türkiye bu dönemde durumdan yararlanmayı tercih etti” diye konuştu.

Kasoulides açıklamasında, Ledra Palace yakınlarındaki Çetinkaya Stadyumu‘nda yapılacak çalışmalara işaret ederek Birleşmiş Milletler Barış Gücü‘nün (UNFICYP) Kıbrıs’ın kuzeyinden gelen baskıya boyun eğdiğini savundu.

Kaynak: Cyprus Mail











Başa dön tuşu