KıbrısManşet

Korkmazhan: Baskıcı ve bağnaz rejiminiz ne Türkiye’de ne Kıbrıs’ta kalıcıdır, gideceksiniz

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, “Külliyeyi istemeyen karşısında Türkiye’yi bulur” tehdidi savuran TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a seslenerek, “Senden de baskıcı rejiminden de korkmuyoruz” dedi ve tüm demokratik güçleri birlikte hareket etmeye çağırdı

Korkmazhan: Müdahaleler fütursuz bir şekilde hayata geçirilmeye çalışılıyor

Kaçak külliyenin yapıldığı inşaat alanında dün gerçekleştirilen “Külliyeye Hayır” eyleminde konuşan “Külliyeye Hayır Platformu” temsilcilerinden Korkmazhan, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik yapılan yeni bir dayatmaya karşı ülkenin bütün demokrasi güçlerinin yine bir arada olduğunu söyledi.

Korkmazhan, “2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana Kıbrıs Türk toplumunun iradesi ve demokratik yaşam biçimi sürekli baskı altına alınmaya çalışılıyor. Kıbrıs Türk toplumuna rağmen, bu ülkenin değerlerine rağmen, dayatmalar, müdahaleler fütursuz bir şekilde hayata geçirilmeye çalışılıyor” dedi.

“Artık karşımıza silahlı askerler dikiyorlar”

Korkmazhan şöyle devam etti;

“Kıbrıs Türk toplumunun demokratik iradesini göz ardı eden bu anlayış, bu dayatmaları o kadar fütursuz bir şekilde ileriye taşıdı ki; artık karşımıza silahlı askerler dikmektedir. ‘Biat edeceksiniz, yoksa sonucu kötü olur, sonucu baskı olur, sindirme olur, tutuklama olur, (Geçmişte çok yaptılar) belki de cinayet olur, saldırı olur’ diyorlar.

Dolayısıyla bu ülkenin demokrasi güçlerinin en geniş birlikteliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var sevgili arkadaşlar.

Burada temelleri atılan külliye yapısı yalnızca bir inşaat değildir, yalnızca Lefkoşalıları ilgilendiren bir mesele de değildir.

Bütün Kıbrıs’ı, bütün Kıbrıslıları, bu ülkede özgürce yaşamak isteyen her bireyi ilgilendiren bir meseledir.

“Fuat Oktay; Biz senin tehditlerinden korkmuyoruz”

Söz konusu olan yaşam biçimimizdir, özgürlüklerimizdir, memleketimizdir, geleceğimizdir. Söz konusu olan rejim değişikliğidir.

Söz konusu olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yıllardır uyguladığı kolonizasyon politikalarının daha da ileriye taşınmasıdır. Kıbrıslıtürklerin yurtsuzlaştırılması, yoksullaştırılmasıdır. Kıbrıs’taki bölünmüşlüğü kalıcı kılma çabasıdır.

Dolayısıyla geçtiğimiz gün bütün topluma gözümüzün içine baka baka tehditler savuran TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay; Biz senin tehditlerinden korkmuyoruz. Senin baskı rejiminden de korkmuyoruz.

Kıbrıslıtürk demokrasi güçleri ve demokratik kamuoyu, Türkiye halkları ve demokrasi güçleriyle dayanışma içindedir.

“Baskıcı ve bağnaz rejiminiz ne Türkiye’de ne de Kıbrıs’ta kalıcıdır”

Siz yakında gideceksiniz. Türkiye’de de Kıbrıs’ta da demokrasi ve özgürce bir yaşamın temellerini inatla, inançla ve mücadeleyle hep birlikte atacağız. Baskıcı rejiminiz, bağnaz rejiminiz ne Türkiye’de ne de Kıbrıs’ta kalıcı değildir.

Toplum olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Umutsuzluk, ekonomik kriz, politik öngörüsüzlük, demokrasi güçlerinin dağınıklığı, ne yazık; bu ülkenin başına atanmış kayyum yapısına istediği dayatmayı, istediği antidemokratik uygulamayı rahatça hayata geçirme imkanı sağlıyor.

“Hayatın her alanında birlikte hareket etmek zorundayız”

Önümüzdeki süreçi, süreci Kıbrıs türk toplumunun lehine çevirmek istersek, demokrasi ve özgürlüklerden yana bir yaşamı inşa etmek istersek, varolan demokratik yapıyı toparlamak istersek, Külliyeye Hayır Platformu’nu oluşturduğumuz gibi hayatın her alanında emek, demokrasi ve barış güçleri olarak birlikte hareket etmek zorundayız”











Başa dön tuşu