KıbrısManşet

Atlı: 71 yaşındaki Tülay abla hazırladığı pankartlarla 67 km uzaktan eyleme geldi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı ve “Külliyeye Hayır Platformu” üyesi Avukat Mine Atlı, dünkü “Külliyeye Hayır” eylemine düşük katılım olmasının kendisinde yarattığı utançtan bahsederek, kendi payına toplumdan özür dilediğini söyledi

Atlı: 71 yaşındaki Tülay Alpler 67 km uzaktan geldi

Sosyal medya hesabından bir fotoğraf eşliğinde açıklama yapan Atlı, dün “Külliyeye Hayır” eylemine takriben 67 kilometre uzakta olan İskele’den gelen, 71 yaşındaki Tülay Alpler’i anlattı.

Bir 4 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı 'L KIBRIS LAİKTİR LAIK KALACAK' görseli olabilir

Atlı, “Arabayı iki kızını yurt dışında tek başına okutmaya çalışan emekli bir öğretmen sürdü. Tülay ablam eyleme kendi hazırlattığı ‘Kıbrıs Laiktir Laik Kalacak’ sloganlı dövizler getirdi. Amacı o dövizleri tutacak gençler bulmaktı” dedi.

“Kendi üzerime düşen pay adına toplumumdan özür diliyorum”

Eyleme gelmeyenlerin ne hissedeceğini bilemediğini ancak “Tülay ablanın” elinde kalan dovizlerin kendisine verdiği utancı hazmedemediğini söyleyen Atlı, gerek Tülay ablanın gerekse bebeğiyle eylem alanına gelen her bireyin, tuttuğu dövizin içeriğine bakılmaksızın yoldaşı olduğunu kaydetti.

Atlı, “Yeterince sansürlendiğimiz bu faşist iklimde her bireyin kendini ifade etme hakkı için ömrüm yettikçe mücadele edeceğim. Daha geniş kitlelerle, ‘solda birlikle’ hareket etmeyi bekleye bekleye eylem için geç kalındı. Toplumun inancı kalmadı. Eyleme katılmayanlara mazaret üretmiyorum. Katılmamalarını doğru bulmuyorum. Ancak bu hata için, kendi üzerime düşen pay adına toplumumdan özür diliyorum” dedi.











Başa dön tuşu