KıbrısManşet

GKK Komutanı Topaloğlu yanıltılıyor mu?

Polis Genel Müdürlüğü (PGM) tarafından kurulan Özel Soruşturma Birimi’yle 2016 yılında KKTC Polisi içinde başlatılan FETÖ soruşturması yıllar içinde sulandırıldı, yükselmek isteyen polislerin önlerinde engel gördüğü polis mensuplarını ekarte edeceği bir alana dönüştürüldü. Şimdilerde ise Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Zorlu Topaloğlu’nun, Hukuk Müşaviri Yüzbaşı A.E tarafından yanıltıldığı teşkilat içinde yüksek perdeden dillendiriliyor

FETÖ dosyaları “rakip eleme” alanına dönüştürüldü

KKTC Polisi içinde yıllardır devam eden, neye göre hazırlandığı bilinmeyen ve ispat edilemeyen suçlamalarla dolu isim listelerinin olduğu FETÖ soruşturması şüphe uyandırmaya devam ediyor.

Teşkilatı günden güne yıpratan, polisin kendi içinde huzursuzluk yaşamasına neden olan ve bir korku sopası haline gelen bu soruşturmalar, büyük başarılara imza atan PGM’nin toplum nezdinde elini güçsüzleştiriyor.

Delil bulunamadığı halde görevden uzaklaştırılan çoğu Master ve Doktoralı gelecek vaat eden polis mensubu, yıllardır soruşturma ve davaların sonuçlanmasını bekliyor.

Üstelik bu polis mensuplarının terfilerine ve yükselmelerine kesin gözüyle bakılması da soruşturmalarda oluşturulan listelerin, kişisel güdülerle yapıldığı ve rakip görülenlerin elenmesi için kullanılan bir alana dönüştürüldüğü izlemini güçlendiriyor.

Polisler FETÖ bağlantılarını çözdükleri için mi Soruşturma Birimi’nden çıkarıldı?

PGM’de 2016 yılında oluşturulan Özel Soruşturma Birimi’nde, soruşturma sürecinde görevli olan birçok polis mensubunun zaman içinde birimden çıkarılması; bu polislerin birçok FETÖ bağlantılı polisi tespit etmelerine bağlanıyor.

KKTC'de polis teşkilatında FETÖ soruşturması - Takvim

Birimden çıkarılan bu polis mensuplarının, Türkiye’de FETÖ toplantılarına katılan polisleri video ve fotoğraflarla belgeledikleri ve bu isimlerin arasında çok tanıdık bir polisin de olduğu ısrarla üzerinde durulan bir diğer konu.

Yüzbaşının eniştesi: Polis mensubu O.S

İddialara göre; soruşturma biriminden çıkarılan polislerin, FETÖ bağlantısını tespit ettikleri polis mensuplarından biri de O.S idi.

O.S’yi önemli kılan ise GKK Hukuk Müşaviri olan Yüzbaşı A.E’nin kız kardeşiyle evli olması. Yani O.S Erişken’in eniştesi.

“Dosyayı kapatmam” diyen polis terfisini kaybetti, görevi değiştirildi

İddiaların detayları ise daha korkunç ihtimalleri gözler önüne seriyor.

Buna göre Yüzbaşı A.E ve Özel Soruşturma Birimi’nin başında olan polis mensupları, O.S’nin dosyasını soruşturan polislere, soruşturmanın kapatılması ile ilgili baskı yapıyor.

Böyle bir işlem yapmam, FETÖ’cüye yardım etmem, dosyasını kapatmam” diyen soruşturma memurları ise hem terfiini kaybediyor hem de Özel Şube’den alınarak başka göreve veriliyor.

Dosyayı alan H.Ç. ve E.A, A.E ile birlikte dosyanın üzerini kapatıyor ve enişte bu şekilde kurtarılmış oluyor.

Eniştesini FETÖ soruşturmasından çıkarmayı başaran Yüzbaşı, polislere olan borcunu da yine FETÖ soruşturması üzerinden ödüyor.

“Eniştemi kurtardın, FETÖ listesini istediğin gibi hazırla”

İddialar bununla da bitmiyor. Yine iddiaya göre O.S’nin amiri olan H.Ç. bu sayede Yüzbaşıyla istediği yakınlığı sağlayıp, FETÖ soruşturması dosyasının içine kendine rakip gördüğü polislerin isimlerini yazıyor.

FETÖ'nün tehdit olarak gördükleri MSB emrine verilecekmiş

Bu isimler de Yüzbaşı aracılığıyla, GKK Komutanı Zorlu Topaloğlu’na iletiliyor.

Topaloğlu yanıltılıyor mu?

Hukuk Müşaviri Yüzbaşı’sının getirdiği bilgilere güvenen Topaloğlu, “Eniştenin kurtarılması” şerefine yanıltılıyor ve birçok masum polis mensubu hedefe koyuluyor. Yüzbaşı’nın, bu ilişkileri nedeniyle önceki GKK’yı da yanlış yönlendirdiği konuşuluyor.

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANI TÜMGENERAL ZORLU TOPALOĞLU'NU KABUL ETTİ

Suçlanan polis mensupları ise görevlerinden uzak bırakılarak, mahkeme ve soruşturma süreçleriyle yıpratılarak ve toplum nezdinde itibarsızlaştırılarak bir nevi sindiriliyor.

Yıllardır sürüncemede bırakılan, delilsiz suçlanan birçok polisin olduğu boş bir dosyaya dönen FETÖ soruşturması da sulandırılmaya ve sonuçsuz kalmaya devam ediyor.

Pınar Barut/Özel Haber











Başa dön tuşu