KıbrısManşet

Cesurer: Teknecik Elektrik Santrali’nde yakıt bitti

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer, Teknecik Elektrik Santrali’nde yakıtın bittiğini duyurdu. Cesurer, “Ortada gemi veya TPIC yok, geminin ne zaman santrale geleceği de belli değil” dedi

Cesurer: Ortada gemi yok, santraldeki yakıt bitti

Cesurer tarafından yapılan yapılan yazılı açıklamada, hükümetin TPIC ile anlaşma yapıldığı yönünde açıklamalar yapmasına rağmen ortada geminin olmadığı ve santraldeki yakıtın bittiği ifade edildi. İhtiyaç duyulan yakıtın AKSA aracılığıyla karadan tankerlerle taşındığı söyleyen Cesurer, taşıma işleminin “AKSA’ya olan borcun göstermelik olarak devlet tarafından üstlenilmesine” bağlı olarak yapıldığı ifade edildi.

‘Taşıma yakıtlar’ nedeniyle Teknecik’deki makinelerin zarar gördüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kara tankerleriyle santrale yakıt taşındı, dizel makineler yakıttan dolayı zarar gördü”

“Dün itibarı ile Teknecik Elektrik Santrali’nin yakıt kalmamasından dolayı, santrakl durma tehlikesi altındadır. Devletler Arası Antlaşma diye TPIC firmasından Arıklı zamanında yapılmaya çalışılmış sonuç alınamamıştır ve değişen hiç bir şey olmamıştır.

Arıklı’nın Bakan olduğu dönemde Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) için akaryakıt sorunu çözülmemiş, ısrarla TPIC’le devletler arası anlaşma yapmaya çalışılmış ve bir türlü yakıt bağlanamamış, buna müteakip kara tankerleriyle santrallere yakıt taşınmış dizel makineler yakıttan dolayı zarar görmüştür.

“Ortada gemi veya TPIC yok, geminin ne zaman Teknecik Elektrik Santrali’ne geleceği de belli değil”

Çözülemeyen yakıt sorununda ihale yine ısrarla TPIC firmasına verilmiş, hatta bununla kalmayıp Bakanlar Kurulu’ndan iki defa karar üretilmiştir.

Sonuç ise; ortada gemi veya TPIC yok geminin ne zaman Teknecik Elektrik Santrali’ne geleceği de belli değil.

Sunat Atun’un da zamanında 5 senelik alım garantisi ile TPIC’ten anlaşma imzalamıştı ve Kıb Tek’e Fuel  Oil gelirken bile sorun yaşanmıştı, bunu unutmamak gerekmektedir. Göstermelik olarak AKSA’nın borcunu devletin üslenmesinin sonucunda şimdi ise kara tankerleri (AKSA) ile fuel oil taşınması kararı üretilmiş ve Kıb-Tek zarara uğratmaya devam edilmektedir.

Kıb-Tek halkın malıdır ve üzerinden bunca rant sağlamanıza asla müsaade etmeyeceğiz. Yargı önünde hepiniz hesap vereceksiniz.”











Başa dön tuşu