EkonomiKıbrısManşet

Adanır: KTMMOB, KTTB ve Barolar Birliği olarak “Fahiş Fiyat Denetimi” yasa taslağını hazırladık

Kıbrıs Türk Mimar Mühendisler Odası Birliği (KTMMOB) Başkanı Tunç Adanır, “Fahiş fiyat artışı” yapanları denetlemeyen hükümete seslenerek; KTMMOB, Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) olarak “Fahiş Fiyat Denetimi” yasa taslağını hazırladıklarını kaydetti

Adanır: Hükümet halka kulak verseydi, yasal düzenlemelerle bir nebze rahatlatıcı önlemler alırdı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Adanır, hükümetin böylesi zor bir zamanda halkın yaşadıklarına önem ve anlattıklarına kulak veriyor durumda olmadığını, eğer olsaydı TL’nin yabancı para birimleri karşısındaki değer kaybı veya dünyadaki enflasyonun arkasına sığınmaz, bunun yerine gerçekçi adımlar atıp, yasal düzenlemeler yaparak insanını bir nebze olsun rahatlatıcı önlemler alacağını kaydetti.

Adanır, “Hükümet olağanüstü afet ve ekonomik dalgalanma dönemlerinde, haklı sebeplere dayanmaksızın, maliyet fiyat artışını aşacak şekilde yapılan ‘Fahiş fiyat artışlarına’, ‘Fahiş fiyat denetimi’ ile cezai yaptırımları uygulayacak yasal düzenlemeyi bir an önce hayata geçirmelidir” dedi.

“Artık elinizde yasa taslağı da var”

Adanır, açılıştan açılışa koşuşturmaktan, misafir ağırlamaktan böyle bir yasa taslağını hazırlamaya vakit bulamayan hükümeti ve fahiş fiyatlar altında her gün daha fazla ezilen halkı düşünerek KTMMOB, Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) olarak “Fahiş Fiyat Denetimi” yasa taslağını hazırladıklarını belirtti.

Adanır, “Konuştuğunuz kadar samimi ve uygulamaya da niyetliyseniz artık elinizde yasa taslağı da var. Unutmayın; halka karşı samimiyetiniz konuşma ile değil icraatlarınızla ölçülür, hatırlatırız” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu