Kıbrıs

Elcil: Treni 1 Temmuz’da kaçırdık

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, Gönyeli İlkokulu’nda bir minibüs refakatçisinin oğlunun PCR testinin pozitif çıkması üzerine yaşanan paniği Özgür Gazete’ye değerlendirdi

Elcil: Bakanlık temaslılara bile ulaşamıyor

Gönyeli İlkokulu’nda, bir minibüs refakatçisinin oğlunun Kovid-19 pozitif çıkması üzerine, sabah saatlerinde okulda infial yaşandığını, öğretmenlerin ve diğer görevlilerin kendilerine PCR testi yapılmasını istediğini belirtti.

Elcil, “Eğitim Bakanlığı’na ulaştık ve okuldaki öğretmen, öğrenci ve görevlilere test yapılmasını istedik. Sağlık Bakanlığı o kadar ağır aksak çalışıyor ki, artık yetişemiyorlar. Temaslılara bile ulaşamıyorlar” dedi.

“Treni 1 Temmuz’da kaçırdık”

Geçtiğimiz günlerde ‘çocuklarınızı okula göndermeyin’ çağrısı yaptıklarını da hatırlatan Elcil, sokaklarda maskesiz insanlar, ülkenin her yerinde düğün ve toplantılar devam ederken, okulların bu zamanda açılmaması gerektiğini çok defa söylediklerini kaydetti.

Elcil, “Tehlike büyük. Biz okulların açılacağı ve normale döneceğimiz o treni 1 Temmuz’da kaçırdık. Sorun tam da o gün başladı. Şimdi üniversite öğrencileri de gelecek ve normal yaşamlarını sürecekler. Yöneticilerin zafiyeti yüzünden bu durumdayız” dedi.











Başa dön tuşu