KıbrısManşet

Serdaroğlu: Okulların temizlenmesine engel olmadık, insan onurunu yakışır çalışmayı hedefledik

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-iş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, okullardaki hijyenle alakalı yaşanan sıkıntıların sendikalarına ve grev yapan hademelere yüklendiğini söyleyerek, haklı mücadelelerini bırakmayacaklarını belirtti

Serdaroğlu: Her gün haksız eleştirilere maruz kalıyoruz

Taşeron firmaya bağlı olarak okullarda hademelik yapan ve maaşlarından özlük haklarına kadar birçok noktada sıkıntı yaşadıkları için haftalardır grev ve eylemde olan Kamu-iş’e bağlı hademelerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Serdaroğlu, taşeron hademeler ile ilgili yargı sürecinde ne kendisinin ne avukatlarının ne de sendikanın Mahkemeyi yanlış etkileyebilecek söylem ve davranışlarda bulunmadıklarını ancak buna rağmen her gün haksız eleştirilere maruz kaldıklarını söyledi.

Sertdaroğlu, “Mahkemenin en adil ve doğru kararı vereceğine inancımız tamdır. Okullarda grev yapıyoruz diye çocukların eğitim ve sağlık hakkını asla görmezden gelmedik, gelmeyeceğiz de. Sendikamız tüm paydaşları ile dün de bugün de her türlü çözüme her zaman açık oldu, olacak da” dedi.

“Okulların temizlenmesine asla engel olmadık ve olmayacağız”

Toplu İş Sözleşmesi hakkı ve grev hakkı istedikleri için yaşanan sıkıntıların tamamının sendikaya yüklenmeye çalışıldığına dikkat çeken Serdaroğlu, hademelerin iş yerlerini yıllardır nasıl evleri bilmişse hep öyle de görmeye devam etiklerini ve edeceklerini kaydetti.

Serdaroğlu, “Okulların temizlenmesine asla engel olmadık ve olmayacağız. Aradığımız haklar insan onurunu yakışır çalışmayı hedeflemektedir. Hükümet geçici çözümler ile sorunları çözmeye çalışacaksa buyursun yapsın. Biz her zaman olduğu gibi her koşulda sadece haklı mücadelemizin peşindeyiz











Başa dön tuşu