KıbrısManşet

Vali ayağının tozuyla Teknecik Santrali’ne gitti, talimatlar verdi

Türkiye‘nin resmiyette Lefkoşa TC Büyükelçisi olarak görevlendirilen “KKTC Valisi Metin Feyzioğlu“, dün ayağının tozuyla adaya gelir gelmez, aldığı talimatlar doğrultusunda Teknecik Elektrik Santrali’ne gitti, yakıtta kürkürt oranının yüzde 3.5’e yükseltilmesiyle ilgili rapor hazırlanması talimatını verdi

Vali ayağının tozuyla Teknecik Santrali’ne gitti, talimatlar verdi

Türkiye Barolar Birliği eski Başkanı olan, eski CHP‘li muhalif yeni AKP‘li Feyzioğlu, dün adaya geldi, gelir gelmez de soluğu Teknecik Elektrik Santrali’nde aldı.

Metin Feyzioğlu Büyükelçi Oldu - Malatya Haber
Metin Feyzioğlu

Hangi yetki ve sıfatla santrale gittiği bilinmeyen Feyzioğlu, mesai sonrası aniden gittiği santralde Santral Müdürü ve personelle görüştü.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘na (Kıb-tek) alınacak olan yakıtın hali hazırda şartnamelerde yazan “yüzde 1 kükürt oranı” olması zorunluluğunun “yüzde 3,5 küküdrt oranı” olması için rapor hazırlanmasını isteyen Feyzioğlu, bunun içinde 3’ü TC’den ikisi ise KKTC’den olan bir ekip kurulmasını istedi.

Kükürt oranı neden önemli?

Santralin şu anda kullanması gerken yakıtın kükürt oranı yüzde 1, ihaledeki şartnamelerde de böyle yazılırken yüzde 3,5 kükürtlü yakıt almak, kalitesiz, çevreye, doğaya ve insan sağlığına uygun olmayan ucuz yakıt anlamına geliyor.

Avrupa Birliği (AB) bu konuda 2030 yılında fuel-oil kullanılmasını dahi yasaklamayı planlarken, şu anda bile gemilerde yüzde “0.1 kükürt oranı” şartı arıyor.

Pınar Barut/Özel Haber











Başa dön tuşu