KıbrısManşet

Feyzioğlu adaya geldi, seçime müdahaleler başladı!

Kapalı Maraş nedeniyle Mağusa Belediyesi’nin Ulusal Birlik Partisi (UBP) tarafından alınmasını isteyen Ankara‘nın baskıları sonrası İsmail Arter ve Cem Dana UBP adayı lehine adaylıktan çekilmek zorunda kaldı

Önce Dana sonra Arter UBP adayı Erdal Özcenk lehine çekildi

Önce Mağusa Belediyesi’ne “bağımsız Başkan adayı” olacağını açıklayan Cem Dana, sağın oylarını bölmemek adına adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Cem Dana, istifa kartını çekti! - Ses Kıbrıs
Cem Dana

Ardından Arter, henüz dün düzenlediği basın toplantısıyla yeniden “bağımsız aday” olacağını açıklamışken bugün sosyal medya hesabından “Son 24 saat içerisinde yaşanan siyasi hareketliği dikkate aldığını ve kendisini koşulsuz destekleyen seçmen kitlesinin bağlı bulunduğu siyasi partilerle sorun ve mağduriyet yaşatmamak adına” çekildiğini duyurdu.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Engelliler Haftası dolayısı
Mağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter

Arter: Siyasi partilerle sorun ve mağduriyet yaşamamaları adına çekildim

Arter şunları kaydetti;

“Bilindiği üzere 2014 ve 2018 seçimlerine birçok partinin bağımsız ortak Belediye Başkan adayı olarak katıldım. Oysaki 25 Aralık 2022 seçimlerinde geçmişte destek olan siyasi partilerce şahsımın bağımsız ortak adaylığı konusunda konsensus sağlanamadı.

Dün yaptığım adaylık açıklamamdan sonra çok güçlü bir halk desteğini yanımda gördüm. Herkese sonsuz teşekkür ederim.

Ancak son 24 saat içerisinde yaşanan siyasi hareketlilik tarafımdan dikkate alınarak beni koşulsuz destekleyen geniş seçmen kitlesinin bağlı bulundukları siyasi partilerle sorun ve mağduriyet yaşamamaları adına ailece, 25 Aralık 2022 seçimlerinde aday olmama kararı aldık.

Gerek görülmesi halinde konu ile ilgili geniş açıklamaları daha sonra yapabileceğimi bildiririm”

Feyzioğlu adaya geldi, seçime müdahaleler başladı!

TC Lefkoşa Büyükelçisi olarak atanan Metin Feyzioğlu iki gün önce göreve başlamak için adaya gelmiş, ayağının tozuyla da Kıbrıs Türk toplumunun öz kurumlarından Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘na bağlı Teknecik Elektrik Santrali’ni ziyaret ederek talimatlar vermişti.

Dana ve Arter’in seçimden çekilme kararında, Feyioğlu’nun Ankara’dan getirdiği talimatların etkili olduğu dillendiriliyor.











Başa dön tuşu