KıbrısSürmanşetYaşam

Yüzden fazla ülkede 700 binden fazla öğrenci: FIRST LEGO League

Yüzden fazla ülkede 700 binden fazla öğrenci katılımının olduğu “FIRST LEGO League” fuarlarının Kıbrıs ayağının ilki, “Super Powered” ile “Yenilenebilir Enerji Kaynakları” temasıyla gerçekleşiyor

Kıbrıs Minik Bilim Kahramanları yeniden buluşuyor

6-10 yaş arası çocukların bilim ve mühendislik alanlarında ilgisini çekmek ve gelişimlerini sağlamak amacıyla düzenlenen ve 5-12 Aralık tarihlerinde, The English School of Kyrenia’da gerçekleşecek olan “FIRST LEGO League Explore” fuarlarının bu yılki konusu “Super Powered” teması ile yenilenebilir enerji kaynakları.

Bu sezon çocuklar, elektrik enerjisinin üretiminden tüketimine olan yolculuğunu, yenilenebilir enerji kaynaklarını ve yeryüzüne olan etkilerini araştıracaklar, seçtikleri problemlere karşı çözüm önerilerini sunacaklar.

Rekor katılım

Adada 2017 yılından bu yana “Öğrenen Mutlu Bireyler Merkezi” ve “MasterKids” tarafından organize edilen FIRST LEGO League Explore fuarlarına bu sene rekor bir katılım ile 100 takım başvurmuş durumda.

İlginin ve katılımın her sene artarak devam ettiği fuarlara The English School of Kyrenia ilkokul öğrencilerinin tamamı toplamda 84 takım ile katılıyor.

Öğrenen Mutlu Bireyler Merkezi direktörü Mert Balın; “Çocukların, bilim, teknoloji, mühendislik, sanat, matematik, kodlama, tasarım, 3 boyutlu düşünme, araştırma, sorgulama ve sunum becerilerinin gelişmesine, üretken ve duyarlı dünya vatandaşları olarak yetişmelerine katkı sağlayan uluslararası bir etkinliği Kıbrıs’da düzenlemekten ve bu fuara ortaklık yapmaktan gurur duyuyoruz.

Adamızda yaşayan çocukların, dünyadaki yaşıtlarıyla birlikte kendilerini gösterebilecekleri bu ilk ve tek uluslararası programa katkı koyan tüm destekçilerimize teşekkür ederiz” Öğrenen Mutlu Bireyler Merkezi (ÖMB) Hakkında Öğrenen Mutlu Bireyler Merkezi (ÖMB) Kıbrıs’ta yaşayan çocuklara, sanat, bilim ve teknoloji dallarında hizmet veren bir merkezdir.

Günümüz modern öğrenim sistemlerine erişimi zor olan çocuklara da görerek, deneyerek, öğrenecekleri, öğrenirken mutlu olacakları, gönüllü bir ekip tarafından kurulup yönetilen, kar amacı gütmeyen, kamu yararı gözeten bir hayır kurumudur.

www.ogrenenmutlubireyler.org











Başa dön tuşu