KıbrısManşet

Sarpten: Kuzey Karpaz sahili, Arıklı eliyle askere teslim edildi

Biyologlar Derneği eski Başkanı Hasan Sarpten, “Milli Park” olarakilan edilen Karpaz‘ın en güzel koylarının olduğu Ayfilon Kilisesi‘nden Zafer Burnu‘na doğru uzanan sahil şeridinin, Erhan Arıklı‘nın hazırladığı önergeyle Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı‘na (GKK) verildiğini söyledi

Sarpten: Kuzey Karpaz sahili askere teslim edildi

Sosyal medya hesabından “Kuzey Karpaz sahili askere teslim edildi” başlığıyla açıklama yapan Sarpten, paylaştığı fotoğraflardaki yerin Karpaz’ın en güzel koylarının olduğu Ayfilon Kilisesi’nden Zafer Burnu’na doğru uzanan sahil şeridi olduğunu ve buranın “Milli Park” olarak ilan edilmiş, Avrupa Birliği (AB) tarafından potansiyel “Koruma Alanı” olarak listelenmiş ve Çevre Yasası uyarınca da “Özel Çevre Koruma Alanı” (ÖÇKB) olarak en katı kurallarla yıllardır korunmuş muhteşem bir bölge olduğunu kaydetti.

Bir açık hava ve şunu diyen bir yazı 'YASAK BÃLGE GİRİLMEZ FORBIDDEN FORBIDDENZOE ZONE ZONE INTERDİTE VERBOTENE ZONE' görseli olabilir

Sarpten, “İşte yüzlerce dönümlük bu alan geçtiğimiz yıl Erhan Arıklı’nın hazırladığı önergeyle GKK’ya verildi. Hem de bu karar; Girne‘deki orman alanı içinde Güven Yapı Kooperatifi‘ne usulsüz verilen arazi mahkeme kararıyla iptal edildikten sonra alındı” dedi.

“Bravo sayın yetkililer, başardınız”

Üstelik bu kararın bu kez doğrudan GKK’ya  ve tabi ki “çok gizli” güvenlik gerekçesiyle verilerek alındığını söyleyen Sarpten, şimdi ise alana teller çekildiğini ve tabelalar dikildiğini belirtti.

Fotoğraf açıklaması yok.

Sarpten, “Yakında beton da dökülmeye başlar ve sessiz sedasız Karpaz’ın kuzey sahili betonlaşır. Zaten bu formülden başka türlü de betonlaşamazdı. Bravo sayın yetkililer, başardınız. Karpaz sahillerine çok güzel yatırım yaptınız. Keyfini sürün” ifadelerini kullandı.

Biyologlar Derneği eski Başkanı Hasan Sarpten










Başa dön tuşu