KıbrısManşet

Harmancı adaylık başvurusunu resmen yaptı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) LTB adayı Mehmet Harmancı, hiçbir müdahalenin Lefkoşalıyla aralarındaki sevgi bağını etkileyemeyeceğini söyleyerek, bu bağın en büyük örgütlü güç olduğunun da sandığa yansıyacağını kaydetti

Harmancı: 8 yıl boyunca Lefkoşalıyla ve Lefkoşa Belediyesi’yle barıştık

Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu’na bugün resmi adaylık başvurusunu yapan Harmancı’yı çıkışta, TDP’li, YKP’li ve TKP’lilerle birlikte, Bağımsızlık Yolu üyeleri ve seçmenler karşıladı.

Burada bir açıklama yapan Harmancı, görevde oldukları 8 yıllık süreç boyunca Lefkoşalıyla ve Lefkoşa Belediyesi’yle barıştıklarını, çok zorlu dönemlerden proje ve umudun konuşulduğu bir döneme geldiklerini kaydetti.

“Bizim Lefkoşalıyla kurduğumuz sevgi bağını, seçimlere yapılacak hiçbir müdahale etkileyemez”

Harmancı, şöyle devam etti;

“İnsanlar sevgiyi büyütmenin, kavgayı büyütmekten daha evla olduğuna tanık oldular. Bu seçimde de sevgiyi, demokrasiyi, insan haklarını ve kent hakkını büyüteceğiz.

Rakiplerimizle dalaşmadan, kavga etmeden, projeleri konuşarak ilerlemek istiyoruz, demokrasinin kazandığı bir dönem diliyorum.

Şunun altını çizmek istiyorum; Bizim Lefkoşalıyla kurduğumuz sevgi bağını, seçimlere yapılacak hiçbir müdahale etkileyemez.

“Biz halkla çok büyük bir ittifak kurduk”

Hiçbir müdahale bu bağı zedeleyemez. Çok güzel bir ekiple yola çıktık, bizi destekleyen TDP, TKP, YKP ve Bağımsızlık Yolu’na teşekkür ediyoruz.

Bağımsızlık Yolu kendi meclis üyesi adaylarıyla, diğer 3 parti de TDP listelerinden aday göstererek seçime katılıyor. Biz halkla çok büyük bir ittifak kurduk, bu ittifak en büyük örgütlü güç olduğunu sandığa yansıtacak.

Bu şehirde ve bu ülkede insanların farklı mecralara bulaşmadan bir yol yürüyebileceğini kanıtladık, demokrasiyi genişleterek, insanların hayat alanlarını genişletebileceğimizi kanıtladık.

Bu şehirde kadına, özel gereksinimli bireylere, okuma hakkı engellenen çocuklara da belediyenin sahip çıkabileceğini kanıtladık.

Bu kadar büyük ekonomik badirelerden sonra bile ayakta kalan bu yapı, yeni dönemde de büyük projelerle birlikte gelecek.

“Aksinin olmasına izin vermeyeceğiz”

Elbette bu projeler Lefkoşalıların projesi olacak. Lefkoşalılar bizi yalnız bırakmayacak, inanıyorum, güveniyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum.

Umarım insanların kendi fikirleriyle karar vereceklerini, özgür düşünceleriyle yol açacakları bir süreç olur, biz aksinin olmasına izin vermeyeceğiz”

Fotoğraflar: Kadir Sidal











Başa dön tuşu