KıbrısManşet

Barçın: Korahan Vakıflar’a usulsüzlükleri denetlemek için gitmemiş, yalansa çıksın söylesin

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Ekonomist Devrim Barçın, Vakıflar İdaresi Müdürü İbrahim Benter‘in damadına vakıf kurdurup vakıf mallarını peşkeş çektiğini, Sayıştay Başkanı Osman Korahan‘ın ise bu usulsüzlüleri denetlemek yerine Peyak binalarının bir tanıdığına ihalesiz verilmesi için uğraştığını söyledi

Barçın: Sayıştay Başkanı Vakıflar’a usulsüzlükleri denetlemek için gitmemiş

Özgür Web TV‘de yayınlanan “Özgür Yorum” programında Damla Dabis‘in sorularını yanıtlayan Barçın, Vakıflar İdaresi’ndeki usulsüzlüklere dikkat çekerek, Sayıştay Başkanı Osman Korahan’ın Vakıflar’a gitme sebebinin bu usulsüzlükleri denetlemek olmadığını belirtti.

Barçın, “Sayıştay Başkanı, benim Vakıflar İdaresi ile yaptığım görüşme sonrası kuruma gitti. Sayıştay Başkanı bahse konu usulsüzlükleri denetlemek için gitmemiş. Eski Peyak binalarını bir tanıdığına ihalesiz vermeyi görüşmek için oraya gitmiş. Eğer yalansa, Osman Korahan çıkıp bunu yalanlasın” dedi.

“Benter damadına vakıf kurdurup vakıf mallarını kendisine ve yandaşlarına peşkeş çektiriyor”

Barçın konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü;

“Vakıflar Genel Müdürü Sayın İbrahim Benter damadına vakıf kurdurup bu vakıf mallarını resmen kendisine ve yandaşlarına peşkeş çektiriyor. Şu anda yıllığı 100 sterline 2 bin 675 metre kare emlak ihalesiz kiralanıyor. İlk kiralamalarda biliyorsunuz ihaleye çıkılır. Kendisi bunları ihalesiz yapıyor.

Surlariçi’ndeki Yakın Doğu Bank’ın olduğu bir yer vardı. Geçen yıla kadar Yakın Doğu Bank orayı boşaltmadan önce 4 bin 978 sterlindi. Orayı şu an yandaşlarına aylığı bin TL’ye kiralamaya başladı.

“40’a yakın bankamatik memuru alındı”

Şu anda hizmet alımı adı altında 40’a yakın, benim bankamatik memuru dediğim; hizmet alımı sözleşmesi yapılan kişi var. Bunların 30’u işe gitmiyor. Sadece ay başı gidiyor bankamatiğe kartını sokuyor ve parasını alıyor. Bunlar Vakıflar İdaresi’nin camilerinin kiralanan yerlerinin bakımı, tamiratı adı altında iş yapmadan para alıyor. Benim asgari ücretlim de 8 bin 600 TL’ye yaşamaya çalışıyor.

Şu anda İbrahim Benter kendi sözleşmeli olarak işe aldıkları kişilerden tutun da, kendisiyle kadrolu olarak çalışan şube müdürünün yurtdışında okuyan çocuklarına kadar, ‘Hayır Fonu’ adı altında 20 bin TL’, 30 bin TL ihtiyaç bursu veriyor”











Başa dön tuşu