KıbrısManşet

Liste sunma tarihi 1 Aralık’a kadar uzatılıyor, Meclis bugün oylama yapacak

Meclis’te temsil edilen siyasi partiler, yerel seçimlerde Belediye Meclis üyelikleri listesinde yaşanan kota krizini aşmak için yasa değişikliği önerisi yaptı, Meclis bugün toplanarak oylama yapacak

KOTA KRİZİNDE SON DURUM: Yasa değişikliği önerisi hazırlandı

Cumhuriyet Meclisi resmi internet sitesinin “Yasa Önerileri” bölümünde yer alan bilgiye Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekilleri Özdemir Berova ve Oğuzhan Hasipoğlu ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekilleri Fazilet Özdenefe, ürün Solyalı, Devrim Barçın ve Teberrüken Uluçay yasa önerisini Meclis’e sundu.

Liste sunma süresi uzatılıyor

Öneride, Belediye Meclis Üyelikleri listelerinin 1 Aralık 2022 Perşembe gününe kadar İlçe Seçim Kurullarına sunulması yani ürenin uzatılması ve yeni listelerin verilebilmesi için imkan yaratılması yer alıyor.

Öneriye gerekçe olarak da; “Seçimlere demokratik katılımcılığın yeniden tesis edilmesi” ifadeleri yer alıyor. Meclis’in bugün toplanarak yasayı oylaması bekleniyor.

Neler olmuştu?

YSK, Lefkoşa’da DP, Beyarmudu’nda CTP ve TDP, Mesarya’da YDP, Lapta-Alsancak-Çamlıbel’de UBP ve DP, Güzelyurt’ta ise TDP, UBP, DP, CTP ve YDP’nin Belediye Meclis Üyesi aday listelerini, “her cinsiyetten en az yüzde 30 oranında aday göstermedikleri” için iptal etmişti.

 











Başa dön tuşu