KıbrısManşet

Özersay: Olmayacak dediğimiz her şey oluyor, gerçekten pes

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay siyasi partilerin, yerel seçimlerde Belediye Meclis Üyesi adaylık listelerinde “cinsiyet kotasını” yanlış hesaplamaları ve listelerin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmesi sonrası yasa değişikliği önerisi hazırlamalarına “Gerçekten pes” yorumunda bulundu

Özersay: olmayacak dediğimiz her şey oluyor, gerçekten pes

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, cinsiyet kotasını yanlış uygulayan partilerin bu yanlışlarını örtmek için Meclis’te apar topar yasa değiştirmeye kalkarsa “pes” diyeceğini söyledi ve bunun “maç devam ederken kural değiştirmek” olacağını belirtti.

Özersay, “Olacak şey değil dediğimiz her şey oluyor. Seçime müdahale diye şikayet ediliyor ama bu bir nevi gayrimeşru hükümetle meclis içi muhalefet ele ele seçime müdahale gibi bir şey olacak anlaşılan. Yarın ola hayrola” dedi.

Neler olmuştu?

YSK, Lefkoşa’da DP, Beyarmudu’nda CTP ve TDP, Mesarya’da YDP, Lapta-Alsancak-Çamlıbel’de UBP ve DP, Güzelyurt’ta ise TDP, UBP, DP, CTP ve YDP’nin Belediye Meclis Üyesi aday listelerini, “her cinsiyetten en az yüzde 30 oranında aday göstermedikleri” için iptal etmişti.
Bunun üzerine dün gece yarısı  Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekilleri Özdemir Berova ve Oğuzhan Hasipoğlu ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekilleri Fazilet Özdenefe, ürün Solyalı, Devrim Barçın ve Teberrüken Uluçay listeleri sunma süresini 1 Aralık’a kadar uzatan yasa önerisini Meclis’e sundu.










Başa dön tuşu