KıbrısSürmanşet

Baraka Gençlik Tiyatrosu, kasım ayında göçen şairleri tiyatral şiir dinletisiyle andı

Baraka Gençlik Tiyatrosu‘nun hazırladığı “Şiirin Sonbaharı” adlı tiyatral şiir dinletisi seyirciye sunuldu. Etkinlik Hakan Çakmak‘ın anma törenine ev sahipliği yaparken, kasım ayında hayatını kaybeden değerli şairlerin de şiirleriyle anılmasına sahne oldu

“Şiirin Sonbaharı” seyirciye sunuldu, son gösterim 30 Kasım’da

Baraka Gençlik Tiyatrosu’nun hazırladığı “Şiirin Sonbaharı” adlı tiyatral şiir dinletisi Arabahmet Kültür Evi’nde seyirciye sunuldu. Hakan Çakmak’ın, 29 Kasım’da doğum günü olması sebebiyle anıldığı etkinlikte izleyiciler duygu dolu anlar yaşarken interaktif sahnelerde oyunculara eşlik ettiler.

Kasım ayında göçen şairleri tiyatral şiir dinletisiyle anıldı

Kasım ayında göçüp giden değerli şairler Fikret Demirağ, Gülten Akın, Orhan Veli Kanık, Ümit Yaşar Oğuzcan ve Nevzat Üstün, hayatından kesitler ve şiirler ile sahneye taşınırken, yine kasım ayında kaybedilen önemli müzisyen Timur Selçuk şarkıları oyunda yer aldı.

Sol Anahtarı şarkılarının da yer aldığı gösteriyi Fikret Demirağ’ın kıymetli eşi Emine Demirağ da izleyerek gençleri tebrik etti.

Baraka Tiyatro Ekibi kolaylaştırıcısı Nazen Şansal’ın oyun öncesi yaptığı konuşmada, 2014 yılında özelleştirilmiş olan Arabahmet Kültür Evi’nin Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından yeniden halka kazandırılmasının önemi vurgulandı.

Son Gösterim 30 Kasım’da

Şiirin Sonbaharı, 30 Kasım Çarşamba akşamı saat 19.00’da Arabahmet Kültür Evi’nde son gösterimini yapacak. Baraka Tiyatro Ekibine yeni katılan 6 gencin hazırladığı şiir-oyun, hem öğretici hem de keyifli bir dinleti sunmayı amaçlıyor. Seyircilere müzik ve şiir dolu bir gece yaşatmayı hedefleyen gençler, tüm sanat severleri oyunlarına davet ediyorlar.











Başa dön tuşu