KıbrısManşet

Avcıoğlu: CTP ve UBP el ele maç içinde kural değiştiriyorlar

Halkın Partisi (HP) Merkez Yönetim Organı (MYO) üyesi Yusuf Avcıoğlu, partilerin “cinsiyet kotasını” yanlış hesaplamaları sonucu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından dün iptal edilen, Belediye Meclis Üyesi aday listelerinin yeniden sunulabilmesi için Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Ulusal Birlik Partisi‘nin (UBP) yasa değişikliği önerisi hazırlamasını sert şekilde eleştirdi

Avcıoğlu: Gerçekten de bu maskaralığın bir parçası olunmadı, ta kendisi olundu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Avcıoğlu, UBP-DP-YDP Hükümeti’nin dördüncü kez kurulduğu dönemde Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşme sonrası “CTP, bu maskaralığın bir parçası olmayacak” açıklaması yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman‘ın sözlerinin o önem büyük alkış topladığını söyledi.

Fotoğraf açıklaması yok.

Avcıoğlu, “Ardından zorlama bir hükümet kuruldu, yine çıkıp bu hükümet meşru değildir dediler. Sonra meşru değil dedikleri hükümetin meclisteki meşru muhalefeti oldular. Sıra belediye seçimlerine geldi.
Önce Anayasa‘yı kevgire çevirmenize izin vermeyeceğiz dediler sonra ‘bize danışılmadı’ deyip, oturup bir kere de el ele birlikte deldiler ve seçim tarihini belirlediler. Şimdi ise meşru değil dedikleri hükümet ile bir kere daha Meclis’te el ele, cinsiyet kotasına göre aday listesi belirleyemedikleri için bir araya geliyor, deyim yerindeyse maç içerisinde kural değiştiriyorlar. Gerçekten de bu maskaralığın bir parçası olunmadı, ta kendisi olundu” dedi.

Neler olmuştu?

YSK, Lefkoşa’da DP, Beyarmudu’nda CTP ve TDP, Mesarya’da YDP, Lapta-Alsancak-Çamlıbel’de UBP ve DP, Güzelyurt’ta ise TDP, UBP, DP, CTP ve YDP’nin Belediye Meclis Üyesi aday listelerini, “her cinsiyetten en az yüzde 30 oranında aday göstermedikleri” için iptal etmişti.

Bunun üzerine dün gece yarısı  Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekilleri Özdemir Berova ve Oğuzhan Hasipoğlu ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekilleri Fazilet Özdenefe, ürün Solyalı, Devrim Barçın ve Teberrüken Uluçay listeleri sunma süresini 1 Aralık’a kadar uzatan yasa önerisini Meclis’e sundu.











Başa dön tuşu