KıbrısManşetSağlık

KISAD: Kitapta ‘uygun bulunmayan’ içeriğin ne olduğunun netleştirilmesi için görüşmeye devam edeceğiz.

Kıbrıs Kadın Sağlığı Araştırma Derneği (KISAD) Özgür Gazete ve Damla Dabis‘e, “Günümüzde Adet Projesi“ni ve proje kapsamındaki “İlk Adet Bilgi Kitabım“ın da içinde olduğu paketi gündeme getirdiği ve kamuoyu oluşmasına yardımcı olduğu için teşekkür etti

KISAD’dan Özgür Gazete ve Damla Dabis’e teşekkür

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Dernek, “Sn. Damla Dabis ve Özgür Gazete ekibine dün bizi programda ağırladıkları için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Dernek açıklamasına şöyle devam etti;

“KISAD olarak ‘İlk Adet Bilgi Paketim’ projesinin daha geniş kitlelere ulaştırılması için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Eğitim Bakanlığı ile de bu konudaki istişarelerimiz devam edecektir.

Kitapta ‘ortaokul yaş grubuna pedagojik olarak uygun bulunmayan’ içeriğin ne olduğunun netleştirilmesi için görüşmeye devam edeceğiz.

ozgur_gazete_kibris_regl_projesi_kisad_

Tam da bu noktada, bir başka projemiz olan ‘Günümüzde Adet’in nereden doğduğunu gözler önüne sermek isteriz.

Adet ve ergenlik dönemindeki değişiklikler insan biyolojisinin, doğal döngünün bir parçasıdır. Bu konuların daha konuşulur ve toplumsal anlamda daha kabul gören konular olması gerektiği aşikardır.

Bu bağlamda, ‘Günümüzde Adet Projesi’ kapsamında hazırlanmış olan Etimolojik Sözlük ve Herkes için Adet Kitapçığı’na sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, çocuklarınız için ‘İlk Adet Bilgi Paketim’i derneğimizden temin edebilirsiniz.

Daha bilinçli, eşit haklara sahip, daha yaşanabilir bir toplum için sivil toplum olarak her mecrada bu amaç doğrultusunda çalışmaya devam edeceğimizi bildiririz”











Başa dön tuşu