KıbrısManşetSağlık

Pozitif Düşün İnisiyatifi: HIV ile yaşayanların hakları insan haklarıdır!

Pozitif Düşün İnisiyatifi, 1 Aralık Dünya AIDS Günü kapsamında, Kıbrıs‘ın kuzeyinde HIV ve HIV ile yaşayanlara karşı bakış açısını olumlu yönde değiştirip farkındalığı artırmak amacıyla “HIV’in tedavisi mümkün” diyerek; HIV hakkında konuşmanın, korunmanın ve test olmanın önemine dikkat çekti

Pozitif Düşün İnisiyatifi: Kıbrıs’ın kuzeyinde HIV ile yaşayanlar için gerekli önlemlerin alınmasını sağlamayı hedefliyoruz

Toplumun HIV ve HIV ile yaşayanlara karşı bakış açısını olumlu yönde değiştirmek ve farkındalığı artırmak amacıyla yola çıkan Pozitif Düşün İnisiyatifi, Kıbrıs’ın kuzeyinde HIV ile yaşayanlar için gerekli önlemlerin alınmasını sağlamayı hedefler.

Pozitif Düşün İnisiyatifi, 2020’den bu yana Kıbrıs’ın kuzeyinde HIV’in ne olduğu test, tanı/tedavi süreçleri, klinik seyir/ilaç kullanımı ile ilgili bir dizi eğitim düzenledi.

“Sağlıktan sorumlu yetkililer, geçerli güncel koruma politikalarını oluşturmadı”

Pozitif Düşün İnisiyatifi, sağlıktan sorumlu yetkililerin HIV testi olmaya yönelik çalışmalarda bulunmadığını, geçerli güncel koruma politikalarının oluşturulmadığını ve yetkililerin konu ile ilgili bilgiye yeterli erişimi sağlamadıklarını dile getirdi.

“Kıbrıs’ın kuzeyinde HIV ile yaşayanların mahremiyetleri ve hakları sistematik olarak ihlal ediliyor”

Değişim dilde başlar düşüncesiyle yola çıkan Pozitif Düşün İnisiyatifi, Kıbrıs’ın kuzeyinde HIV ile yaşayanların sağlık mahremiyet, çalışma hayatı haklarının sistematik olarak ihlal edildiğini belirtti. Son zamanlarda yayımlanan haberlerin HIV ve AIDS ile ilgili yetersiz bilginin HIV ile yaşayanların damgalanmasına ve dışlanmasına neden olduğunu ekledi.

“HIV’in tedavisi mümkün: Konuş, korun, Test ol”

Pozitif Düşün, “HIV’in tedavisi mümkün” sloganıyla yola çıkan Pozitif Düşün İnisiyatifi konuşmanın, korunmanın ve test olmanın önemine dikkat çekti.

1 Aralık Dünya AIDS gününe farkındalık yaratmak için sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Pozitif Düşün İnisiyatifi, bugüne dikkat çekmek isteyen herkesi kendi hesaplarında paylaşım yapma, duyarlılık ve dayanışma göstermeye çağırdı.











Başa dön tuşu