KıbrısManşet

Bakanlar Kurulu kararıyla Maliye Bakanlığı’na devredilen Orman Arazisi için yargıya başvuruluyor

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel; seçim yasaklarından hemen önce Bakanlar Kurulu kararıyla ‘Orman Arazisi‘ statüsünden çıkarılıp yatırım amacıyla Maliye Bakanlığı‘na devredilen arazi için yargıya başvuracaklarını duyurdu

Tel: Bakanlar Kurulu, kendisini Anayasa’nın ve yasaların üzerinde görüyor

Sosyal medya hesabından ilgili Bakanlar Kurulu kararını paylaşarak konuya ilişkin açıklama yapan Tel; Bakanlar Kurulu’nun kendisini yasaların ve Anayasa’nın üzerinde gördüğünü ve seçim yasaklarına bir gün kala ‘Orman Arazisi’ statüsü bulunan bir araziyi yatırım amaçlı olarak Maliye Bakanlığı’na gayrıyasal bir biçimde devrettiğini belirtti.

“Bunlar memleket düşmanıdır! Bunlarda ne ülke sevgisi vardır, ne vatan sevgisi! Bunlar dağı, taşı, ormanı yatırım adı altında peşkeş çekenlerdir” diye konuşan Tel, bu usulsüzlüğü yargıya taşıyacaklarını duyurdu.

“Seçim yasaklarına bir gün kala dağıtılan arazilerden nasibini yine orman arazileri aldı”

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Tel’in sosyal medya hesabındaki açıklaması şu şekilde:

“Kendilerini Anayasa’nın ve yasaların üzerinde gören Bakanlar Kurulu Anayasa ile korunan Orman Arazilerini orman maksatından çıkarıp yatırım amaçlı “Maliye Bakanlığı’na” devretmiş! Seçim yasaklarına 1 gün kala dağıtılan arazilerden nasibini yine orman arazileri aldı! Tanıyın bunları! Bunlar memleket düşmanıdır! Bunlarda ne ülke sevgisi vardır, ne vatan sevgisi! Bunlar dağı, taşı, ormanı yatırım adı altında peşkeş çekenlerdir! Yine mahkeme yolu göründü!”

İlgili Bakanlar Kurulu kararı ise şöyle:











Başa dön tuşu