KıbrısManşet

Havaalanı Taksiciler Birliği isyan noktasında

Havaalanı Taksiciler Birliği Başkanı Seydi Vakkas Polat, 15 Mart 2020 tarihinden beri pandemi nedeni ile kapalı olduğunu ve o tarihten bu yana evlerine ekmek götüremediklerini kaydetti.

 

 

Hükümet yetkilileri ile konuyu defalarca görüşmelerine rağmen, sonuç alamadıklarını dile getiren Polat, Mart ayından beri Sosyal Sigorta, vergi ve İhtiyat Sandığı primlerini de ödeyemediklerini dile getirdi.

Havaalanı Taksiciler Birliği Başkanı Seydi Vakkas Polat, süresiz ve araçlı eylem uyarısında bulundu.

Polat, açıklamasında, “Ne yazık ki, kapalı olduğumuzu bilmelerine rağmen, 3 günlük karantinasız gelen yolcuları da casinolar, tüp bebek merkezleri ve otellere taşımakta ve biz Ercan Taksi olarak bunları ilgili makama bildirmemize rağmen bir sonuç elde edemedik. Buna rağmen dairelerimiz bizlerden yatırımlarımızı faizi ile istemektedir. Çalışmayan bir durak olarak nasıl olur da bizden sosyal sigorta, vergi ve ihtiyat sandığı primleri bizden talep ederler? Hükümet ile ilgili bakanlıklardan 11.11.2020 tarihine kadar bu sorunlarımıza bir sonuç alamadığımız takdirde 12.11.2020 tarihinde Ercan Havaalanı çemberinde süresiz ve araçlı eyleme gideceğiz.”











Başa dön tuşu