EkonomiKıbrısManşet

Naimoğulları: Serbest piyasa koşullarında bu fiyatlara müdahale edilemez

Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, atanmış Başbakan Ünal Üstel’in “Et fiyatlarını ucuzlattık” açıklaması için “Tam bir tiyatro” diyerek, Üstel’in açıklamalarını kimsenin “kâle almamasını” istedi

Naimoğulları: Başbakanın açıklamalarını kimse kâle almasın

Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ‘Sabahın Haberleri’ isimli programa telefonla bağlanan Naimoğulları, hükümetin seçim öncesi bir şeyler yapmış gibi göstermeye çalıştığını söyleyerek, bunun insanlarla dalga geçmek olduğunu belirtti.

Naimoğulları, “Başbakanın açıklamalarını kimse fazla kâle almasın. Bakanlar Kurulu, ‘Et fiyatlarını sabitliyoruz’ yönünde bir karar aldı ancak bu kararı alırken birlik ile görüşmediklerini belirtti. Hayvancılar Birliği ile Hükümet arasında bir protokol imzalanmadı. Kim dinler sizi? Sadece açıklama yapıyorlar” dedi.

“Serbest piyasa koşullarında bu fiyatlara müdahale edilemez”

Bakanlar Kurulu’nun ortaya koyduğu şeyin sadece bir taban fiyat olduğunu ve bunun da bir çözüm olmadığını dile getiren Naimoğulları, serbest piyasa koşullarında bu fiyatlara müdahale edilemeyeceğini savundu.

Naimoğulları, “Hayvancının üretim maliyetleri düşürülmezse bir indirimin olmaz. Her yıl Kasım-Aralık aylarında, talebin artması sonucu fiyatlar da artar. Aralık sonuna kadar hayvan fiyatları bir miktar daha yükselebilir. Ama Aralık ayından sonra denge bulunacaktır. Neyi ucuzlattılar? Tam bir tiyatro. Hangi kasap hangi marketçi bugüne kadar Başbakanı dinledi?” diye sordu.











Başa dön tuşu