KıbrısManşet

Sokak mimarları: Tatar’a yapılan bu davet, birliğimizin verdiği tüm mücadeleleri yok sayıyor

Sosyal medyada “Sokak mimarları” adıyla örgütlenen, Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (KTMMOB) üyesi bir grup mimar, atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın KTMMOB’nin 62. kuruluş yıldönümüne davet edilmesine ve üyelere plaket takdim etmesine tepki koydu

Sokak Mimarları: ‘Külliye’ adıyla lanse edilen yapının inşası ülkemiz ve birlik yasalarına aykırı bir biçimde devam ediyor

‘Sokak Mimarları’ adıyla örgütlenen bir grup mimar tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında; ‘Uzun bir süredir ‘külliye’ adı altında lanse edilen Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi binalarının ülkemiz ve birlik yasalarına aykırı bir biçimde yapımı devam ettiği’ hatırlatıldı.

“Tatar’ın KTMMOB’nin 62. Kuruluş yıl dönümünde, bu onurlu birliğin üyelerine plaket vermesi kabul edilebilir değil”

Yapılan hatırlatmanın ardından; “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın KTMMOB’nin 62. Kuruluş yıl dönümüne davet edilmesi, üstüne üstlük bu onurlu birliğin 50 yıllık üyelerine meslek plaketi vermesi kabul edilebilir değildir” ifadelerine yer verildi.

“Tatar’a yapılan bu davet, birliğimizin verdiği tüm mücadeleleri yok sayma anlamına geliyor”

Açıklama şöyle devam etti: 

“Birliğimizin, kendi meslek onuruna, kendi üyelerine ve değerlerine sahip çıkması gereken böylesine zor bir dönemde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yapılan bu davet, verilen tüm mücadeleleri yok sayma anlamını taşımaktadır.

“KTMMOB siyasi iktidar hangi yönde savrulursa savrulsun, her zaman bilimin ışığı ile hareket etmiş bir örgüttür”

Unutulmamalıdır ki KTMMOB tüm üyelerinin gücü ile ayakta kalmış, siyasi iktidar hangi yönde savrulursa savrulsun, her zaman bilimin ışığı ile hareket etmiş bir örgüttür. Beklentimiz KTMMOB’nin bu gücü ile ilerlemeye devam etmesi ve doğru olanı her platformda savunmasıdır.

#MesleğimizOnurumuzdur
#KTMMOBGururumuzdur
#KülliyeyeHayır











Başa dön tuşu