KıbrısManşet

Kapısız: Bir personel işe gelemediği zaman yerine muadilinin çağrılamadığı günler yaşıyoruz

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, personel azlığından dolayı hava trafik personelini eğitime tutacak olanağın olmadığını söyleyerek hükümete sordu; “Havalimanı açıldığında oluşacak hatalardan kim sorumlu olacak?”

Kapısız: Günü kurtarıcı çözümlerinize katlanmak durumunda kalıyoruz

Sendika adına yazılı açıklama yapan Kapısız, UBP-DP-YDP hükumetinin her alanda olduğu gibi havacılık alanında da sınıfta kaldığını söyleyerek, hava trafikte yıllardan beri süregelen personel sıkıntısını aşabilmek adına defalarca önerdikleri yasa değişikliklerini reddetmek bir yana dursun, kendi yaptıkları yasayı bile yürürlüğe koymamaktan aciz olan bu yapının, kadroya zorla aldığı birkaç personelle tüm sorunları aşacağını zannetmtiğini ve esas çözümün odağından kendilerini uzak tuttuğunu kaydetti.

Kapısız, “Eğer sürekli personel alarak Hava Trafikteki sorun çözülseydi bugüne kadar aldığınız personel hala daha bizimle birlikte çalışıyor olurdu. Tüm dünya havacılıkta ilerleme katederken bizler, KKTC’de kötüleşen havacılık şartlarına ve personel azlığının yarattığı problemlere bulduğunuz saçma sapan, havacılık bilincinden yoksun, günü kurtarıcı çözümlerinize katlanmak durumunda kalıyoruz” dedi.

“Bir personel işe gelemediği zaman yerine muadilinin çağrılamadığı günler yaşıyoruz”

Aynı anda hizmet verdikleri trafik sayısı artarken, Ercan Hava Trafik şubesini getirdikleri durumdan dolayı en az 2 lisanslı personelin çalışması gereken pozisyona artık lisanssız personeller oturtulduğunu belirten Kapısız, bir personelin geçerli bir mazaretten dolayı işe gelemediği zaman yerine başka bir muadilinin çağrılamadığı günler yaşadıklarını vurguladı.

Kapısız, “Yıllardır Şube Amirliği ve Ekip Şefliği mevkilerine atama yapmamakta ve mevcut personeli hem amir hem ekip şefi hem de kontrolör olarak çalıştırmaktasınız. Herkese her işi verip, tüm operasyonu yapıyor ‘muş gibi’ görünerek, sorun yokmuş görüntüsü vermekten başka bir işe yaramıyorsunuz” dedi.

” ‘Yeni havayolu şirketimizi kuruyoruz’ hamasetleriyle prim yapmaya çalışıyorsunuz”

Kapısız şöyle devam etti;

” ‘Yeni havalimanını şu gün açıyoruz’, ‘direk uçuşlar bu gün yapılıyor’, ‘yeni havayolu şirketimizi kuruyoruz’ gibi hamasetlerle prim yapmaya çalışıyorsunuz da bunları yaptığınızda değişecek operasyonlara personelinizi hazırlıyormusunuz?

Cevabını biz verelim; Personel azlığından dolayı hava trafik personelini eğitime tutacak olanağınız yok. Havalimanı açıldığında oluşacak hatalardan kim sorumlu olacak?

“Olası grevlerin tek sorumlusu UBP-DP-YDP hükümetidir”

Yoksa jet krizinde veya BRT konusunda olduğu gibi o günü de kendinize personel içerisinden birkaç kurban bularak mı geçiştireceksiniz?

HTKS olarak sorunları çözmesi için hükümete verdiğimiz süre çoktan dolmuştur. Bu saatden sonra verilecek mücadele kapsamında yapılacak olası grevlerin tek sorumlusu UBP-DP-YDP hükümetidir”











Başa dön tuşu