EkonomiKıbrısManşet

Bengihan: Maliye Bakanı, kredi ve banka kartlarıyla ilgili iadeler konusunda adım atmıyor

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, kredi kartları ve banka kartlarıyla yapılan alışverişlerde, yasa gereği yapılması gereken yüzde 1’lik iadenin üç  yıldır yapılmadığına dikkat çekerek, Başbakan’la imzaladıkları protokolü hatırlattı ve Maliye Bakanı Alişan Şan‘ı göreve davet etti

Bengihan: Maliye Bakanlığı’nın her yıl yetkili sendikaları görüşmeye çağırması gerekiyor

Sendika adına yazılı açıklama yapan Bengihan, KTAMS’ın geçtiğimiz ay Maliye Bakanı Alişan Şan’ı ziyaret ederek kamu çalışanlarını ilgilendiren sorunları kendisinin bilgisine getirip çözüm talep ettiğini, bundan önce de yetkili sendikalar ile Başbakan’ın imzaladığı protokol gereği Ocak 2023 maaşlarına yansıyacak şekilde vergi dilimlerinin ve kişisel muafiyetlerin yeniden düzenlenmesi gerektiğini hatırlattı.

Bengihan, “Ocak ayına çok az bir süre kalmış olmasına rağmen bu konu ile ilgili herhangi bir çalışma başlatılıp başlatılmadığı konusunda sendikalarımıza herhangi bir bilgi verilmemiştir. Kamu Görevlileri Yasası’nın 135. Maddesi gereği Maliye Bakanlığı’nın her yıl yetkili sendikaları görüşmeye çağırması gerektiğini yazılı olarak  Maliye Bakanı’na hatırlatmış olmamıza ve bütçe görüşmeleri başlamış olmasına rağmen protokol görüşmeleri için sendikalara çağrı yapılmamıştır” dedi.

“Asgari ücretle açlık sınırı arasındaki fark 2 bin 553 TL’ye çıktı, asgari ücretli açlıkla karşı karşıya bırakıldı”

Kredi kartları ve banka kartları ile yapılan alışverişlerde yüzde 1’lik iade yapılmasının yasal zorunluluk olmasına rağmen üç yıldan bu yana yasanın uygulanmadığını, Maliye Bakanlığı’na yazılı dilekçe vermelerine rağmen bu konuda da hiçbir adım atılmadığını söyleyen Bengihan, diğer yandan da asgari ücretle açlık sınırı arasındaki farkın 2 bin 553 TL’ye çıktığını ve asgari ücretlilerin açlıkla karşı karşıya bırakıldığını kaydetti.

Bengihan, “Çalışma Bakanlığı’na çağrı yapılmasına rağmen Asgari Ücret Tespit Komisyonu hala toplantıya çağrılmamıştır. Kamu çalışanlarının, asgari ücretlilerin, dar ve sabit gelirli kesimlerin hızla yoksullaştığı bu süreçte Hükümet edenlerin halkın sorunlarına karşı duyarsız tutumlarını bu şekilde sürdürmeleri halinde her türlü yasal eylem hakkımızı kullanmakta tereddüt etmeyeceğimizi belirtiriz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu