KıbrısManşet

Mimarlar Odası: Konu farklı, senaryo aynı; Yeni bir ithal proje daha!

Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği‘ne (KTMMOB) bağlı Mimarlar Odası, ülkeye 500 yataklı hastane yapılacağını TC Lefkoşa Büyükelçisi olarak atanan Metin Feyzioğlu‘nun açıklamalarından öğrendiklerini, Acil Durum (Pandemi) Hastanesi ve kaçak Külliye gibi bunun da ülkenin mimar ve mühendisleri yok sayılarak ithal edilen bir proje olduğunu vurguladı

Mimarlar Odası: Konu farklı, senaryo aynı; Yeni bir ithal proje daha!

Yazılı açıklama yapan Mimarlar Odası, KTMMOB olarak hem yetkilileri ziyaretlerinde hem de yaptıkları tüm basın açıklamalarında yıllardır kamu binalarının mimari yarışmalarla elde edilmesinin önemini anlattıklarına işaret etti.

Bir şunu diyen bir yazı 'Mimarlar Odası' görseli olabilir

Tüm uyarılarına rağmen; hükümet yetkilileri tarafından yapılması öngörülen 500 yataklı devlet hastanesinin de yurt dışından gelecek bir proje ile yapımına başlanacağını, Sağlık Bakanı’nı ziyaret eden TC Büyükelçisi’nin açıklamalarından öğrendiklerini belirten Oda, yine aynı tavır ve davranışların sergilendiğini gördüklerini, ülkenin kurumlarının, yetiştirdiği mimar ve mühendislerinin yok sayıldığını vurguladı.

Açıklamada, “Hükümet yetkililerine bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; KKTC yasaları açık ve nettir. Ülkede uygulanacak tüm inşaatların projelendirilmesi yerel mimar ve mühendislerle birlikte yürütülmelidir” denildi.

“Ülkemizin kurumlarını ve yetişmiş teknik elemanlarını yok sayamazsınız”

Açıklama şöyle devam etti;

“İstikrarlı olarak izlenen bu davranışın kabul edilemez olduğunu bildirir, kendi ülkemizin kurumlarını ve yetişmiş teknik elemanlarını yok sayarak bir kez daha hata yapıldığını belirtmek isteriz.

Kamu binalarının gerek mimari yarışma gerekse de hizmet alımıyla elde edilebilmesi için KTMMOB olarak her zaman iş birliği ve göreve hazırız”











Başa dön tuşu