KıbrısManşet

Atlı: Benim ofisimi adres göstererek seçmen kaydetmişler

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Avukat Mine Atlı, seçimler boyunca kendisini en çok şaşırtan şeyin, vatandaşlıklarda yaşanan artışların siyasiler tarafından göz ardı edilmesi olduğunu söyleyerek, ikamet noktasında “sahtekarlıklar” yapıldığına dikkat çekti

Atlı: Ülkede feodal bir yapı var

Özgür Web TV‘de yayınlanan Özgür Yorum programında Damla Dabis‘in sorularını yanıtlayan Atlı, ülkede feodal bir yapı olduğunu, kimin bu işi iyi yapacağından ziyade, kimin cenaze ve düğünlere gittiği, kimin istidam yaptığıyla ilgilenildiğini kaydetti.

Atlı, “Bununla ilgili kampanyalarımız da oldu. Örneğin Güzelyurt’taki mevcut Meclis Üyemiz, Meclis Üyesi olduktan sonra toplantılar açık şekilde olmaya başladı, hesaplarla ilgili Sayıştay’dan inceleme talep edildi ve Sayıştay raporlama yaptı. Girne Belediyesi’nde Meclis üyemiz olmasaydı, bir sahil şeridinin bir kişiye peşkeş çekilmek istendiğini duyamayacaktık” dedi.

“Vatandaşlık noktasında meydana gelen artışlar siyasiler tarafından göz ardı ediliyor”

Partizan yaklaşımlardan dolayı o mevkide o işi daha iyi yapacak olanların seçilemediğini, bu zihniyetten dolayı adanın neresine bakılsa ellerinde kaldığını anlatan Atlı, artık ne kadar para kazanılırsa kazansın, ekonomik açıdan zor bir ülkede yaşandığını vurguladı.

Atlı, “Bir de beni bu seçimler boyunca şaşırtan, vatandaşlık noktasında meydana gelen artışların siyasiler tarafından göz ardı edilmesi. Bu deli nüfus artışının usulsüz olduğunu gözlemlemek çok kolaydır. Bu sebepten dolayı bir dava süreci başlatmıştık. Oy kullanacak olan insanların aidiyet duygusu olması gerekirken sadece bir yılını bu ülkede geçirmiş ve vatandaş yapılan insanlar ne kadar aidiyet hissedebilir?” diye sordu.

“İkamet ve seçmen noktasında bazı sahtekarlıklar da var”

Bir önceki seçimle bu seçim arasındaki vatandaş sayısındaki artışın hukuki anlamda da açıklanamayacağını kaydeden Atlı, Bakanlar Kurulu’nun takdir yetkisini haksız şekilde kullandığının ortada olduğunu vurguladı.

Atlı, “Örneğin; Dün muhtarımız geldi ve bana ‘Ofiste birini kaydettin mi burada yaşadığına dair? Çünkü ben bu adrese böyle bir ikametgah vermedim ama seçim listesinde bu adres var’ diye sordu. Şimdi bununla ilgili muhtarımız işlem de başlatacak. Yani bu noktada bazı sahtekarlıklar da var” dedi.

“Mağusa’da gönül isterdi ki; tek sol adayın seçimlere girmesi mümkün olsun”

Mine Atlı açıklamalarına şöyle devam etti;

“Bugün herhangi bir birey girip seçmen listesine baksın, tek adreste kaç kişi var kayıtlı diye. Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı‘nın yıllar önceki seçimlerinde bu çalışmayı yapmış ve yüzlerce sahte oyun yanmasına vesile olmuştuk. Ancak bunu yapma zorunluluğu sizde ya da bizde de olmamalı. Devletin kurumlarının bu konuda denetleme görevi üstlenmesi gerekir.

İlginçtir ki; en çok artış olan bölgeler Mağusa ve Lefkoşa. Yani Türkiye iktidarı AKP’nin gözünün olduğu iki belediye.

Mağusa’da gönül isterdi ki; tek sol adayın seçimlere girmesi mümkün olsun. Bununla ilgili girişimlerimiz de oldu. Bağımsız aday Salih Oktay, Bağımsızlık Yolu’nun da desteklediği adaydır. Orada CTP adayını geri çekseydi, TDP de çekecekti. Ancak böyle bir durumun söz konusu olmadığını çok net şekilde anladık.

Lefke’de örneğin; CTP adayının karşısına aday çıkarmadık. Ama partimizle alakası olan bir bağımsız aday çıktı, bu bizim politikamız dışındadır”











Başa dön tuşu