KıbrısManşet

İMO’dan, Sadıkoğlu’na sert tepki: Bu anlayış haddini aşmıştır

Kıbrıs Türk Mimar Mühendisler Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Gürkan Yağcıoğlu, Ulusal Birlik Partisi‘nin (UBP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) adayı Sadık Gardiyanoğlu‘nun, dönemin KTMMOB Başkanı Seran Aysal tarafından açıklanan Acil Durum (Pandemi) Hastanesi için hazırlanan bilimsek rapora ile ilgili sözlerine sert gösterdi

İMO’dan, Sadıkoğlu’na sert tepki

Oda adına yazılı açıklama yapan Yağcıoğlu, geçtiğimiz gün Dilek Kırıcı’nın sunumuyla Kanal T’de yayınlanan ve Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayları Sıla Usar İncirli (CTP), Mehmet Harmancı (TDP) ve Sadık Gardiyanoğlu‘nun (UBP) katıldığı programda isim vermeden Sadıkoğlu’nu işaret etti.

Bugün Kıbrıs - Kıbrıstan haberler | Sondakika gelişmeler | Video Haberler
İMO Başkanı Gürkan Yağcıoğlu

Yağcıoğlu, “Adaylarından birinin usulsüz, çarpık ve kendisinin de çok iyi bildiğini düşündüğümüz 21/2005 sayılı KTMMOB Yasası’na aykırı şekilde imal edilen Acil Durum (Pandemi) Hastanesi ile ilgili bizim açımızdan çok talihsiz bir konuşma gerçekleştirmiştir” dedi.

Yağcıoğlu: Bu anlayış haddini aşmış ve kabul edilebilir değildir

Yacıoğlu şöyle devam etti;

“Hastanenin yapıldığı dönem hem yasal hem bilimsel itirazları yapan İnşaat Mühendisleri Odası olarak şunu söylemek isteriz ki;

Bırakın bilimsel raporları, bugün 20 yaşında olan bir genç bile bahse konu yeri 2-3 kez su bastığını hatırlayabilirken, tüm bilimsel veri ve analizler buranın Lefkoşa’nın en ciddi taşkın riski bölgesi olduğunu gösterirken, yapılan itirazları siyasete bağlayıp samimiyetsizlik ve güvensizlikle itham eden bu anlayış haddini aşmış ve kabul edilebilir değildir.

Kurulduğu günden itibaren tarafsız olarak bilim ekseninden ayrılmayan, 62. kuruluş yılını onuruyla kutlayan KTMMOB’nin güvenilirliğini ve Kıbrıs Türk toplumu içindeki yerini zedeleyecek bu tip konuşmaların bizleri derinden üzdüğünün altını çizmek isteriz.

“Mesleğimiz ile mesleki çalışmalarımızın siyasete alet edilmesine izin vermeyeceğiz”

Ayrıca şunu söylemekte de fayda vardır;

Biz bir meslek örgütüyüz ancak bilinmelidir ki; mesleki onurumuzun, meslek sınırlarımızın, mesleğimiz ve meslektaşlarımızın yok sayılıp aşağılandığı her yerde İnşaat Mühendisleri Odası olarak parti, kurum/kuruluş gözetmeden haklarımızı savunmaya devam edeceğiz.

Sonuç olarak, bizlerin yaptığı işin, bilimsel, evrensel ve tarafsız olduğunu hatırlatır mesleğimiz ile mesleki çalışmalarımızın siyasete alet edilmesine de izin vermeyeceğimizi kamuoyuna saygı ile bildiririz”

Sadıkoğlu neler söylemişti?

Sadıkoğlu yayında KTMMOB’ni kastederek şunları sarf etti;

UBP’nin LTB Başkan Adayı Sadık Gardiyanoğlu ( En sağda)

“Pandemi Hastanesi yapılacağında ortalığı yaktılar, yıktılar. Hatta bazı kişiler gidip derenin içinden numune alıp test yaptılar ‘zemin etütü tamam değil’ dediler.

Hatta bu kişi için bir siyasi partiden aday olacak dedim. Bazı şeyleri yaparsak samimi olacağız. Bağlı olduğumuz siyasi partilerin başarılı olmasını isteriz ama siyasi temsilci olmayacaksınız”

Sıla Usar İncirli de Sadıkoğlu’na “Meslek örgütlerimize saldıramazsınız” diye tepki göstermişti.

Birlik nasıl bir rapor hazırlamıştı?

Pandemi Hastanesi'nin yeri sel ve taşkın alanı riski altında

KTMMOB’nin o dönemki Başkanı Seran Aysal tarafından açıklanan bilimsel rapor için TIKLAYIN











Başa dön tuşu