KıbrısManşet

Crans Montana’da masayı terk eden Anastasiadis çözüm olmadığı için üzgün

Crans Montana sürecinde masayı terk eden ve 2023 yılının Şubat ayında görev süresi dolacak olan Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümünü sağlayamadan ayrılacak olmanın yükünü taşıdığını söyledi

Crans Montana’da masayı terk eden Anastasiadis çözüm olmadığı için üzgün

Yunanistan‘da yayın yapan “Ta Nea” gazetesine röportaj veren Anastasiadis, başkanlık görevinden,birinci hedef olarak koyduğu Kıbrıs sorununun çözümünü sağlayamadan ayrılacak olmanın yükünü taşıdığını açıkladı.

Anastasiadis Kıbrıs sorununun çözülebilmesi için insanüstü bir çaba sarf ettiğini ve o dönemin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla önemli bir ilerleme kaydettiklerini belirtti.

Anastasiadis: Türkiye’nin müdahale ve ısrarları yüzünden başarısızlıkla sonuçlandı

Crans Montana’da masayı terk eden Anastasiadis, buradaki müzakerelerin de Türkiye’nin müdahaleleri ve garantilerin devam etmesindeki ısrarı sebebiyle başarısızlıkla sonuçlandığını iddia etti.

Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Antoio Guterres’in ise Kıbrıs sorunu gibi “çok kritik bir soruna çok az zaman ayırdığını” öne sürdü.

Anastasiadis, Guterres’in Crans Montana’daki yemeğin ertesi günü (7 Haziran 2017), G20 zirvesine katılmak zorunda olduğunu ve beklentilerin Guterres’in, müzakereleri bitirmesi değil ertelemesi ve diyaloğun devamını istemesi yönünde olduğunu ifade etti.

“En azından iç konulara dair vicdanım rahat”

Sonrasında müzakerelerin yeniden başlaması adına çok çaba sarf ettiğini iddia eden Anastasiadis, müzakerelerin yeniden başlamamasının sebebi olarak ise Türkiye’yi gösterdi.

Anastasiadis söyleşisinin devamında, kendi başkanlığı döneminde birçok ekonomik sorunun üstesinden gelindiğini ve “en azından iç konulara dair vicdanının rahat olduğunu” savundu.











Başa dön tuşu