KıbrısSürmanşet

Mehmetçik Belediyesi’nde 13. maaşlar belediye öz kaynaklarıyla ödendi

Mehmetçik Belediyesi‘nin ‘mali disiplin ve kendi öz kaynakları ile yatırım yapabilen bir belediye olarak ön plana çıkan bir belediye olduğunu’ söyleyen Mehmetçik Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı Cemil Sarıçizmeli, belediyenin herhangi bir banka borcu olmadığını da belirtti

Mehmetçik Belediyesi’nde 13. maaşlar belediye öz kaynaklarıyla ödendi

68 personel ile bölge halkına hizmet veren Mehmetçik Belediyesi, mali disiplin ve kendi öz kaynakları ile yatırım yapabilen bir belediye olarak ön plana çıkıyor. Geçtiğimiz dört yıl içerisinde yedi personelini emekli çıkartarak toplamda 1 miyon 69 bin 616.14 TL emeklilik ikramiyesi ödemesi yapan Mehmetçik Belediyesi, bu ödemeleri de kendi öz kaynaklarından gerçekleştirdi.

Mehmetçik’te Mehmetçik için yapılan harcamaların rakamsal değerleri şu şekilde:

Bununla birlikte belediye sınırları içerisinde yer alan Mehmetçik, Bafra, Pamuklu, Kumyalı, Balalan ve Çayırova köylerindeki asfaltlama işlerine 4 milyon 947 bin 111.04 TL; altyapı çalışmaları ve taş duvar işlerine 1 milyom 226 bin 022.25 TL; Kumyalı Şht. Süleyman Gül Stadyumu yapımına 2 milyom 453 bin 338.98 TL; Mehmetçik Atatürk Büstü yapımına 54 bin 483.00 TL; Mehmetçik Festival alanı yapımına 430 bin 422.74 TL ödeme yapıldı. Belediye öz kaynaklarından vatandaşlardan toplanan vergilerle toplamda 9 milyon 111 bin 378.01 TL ödemeyle hayata geçirilen projeleri bitirerek bölge halkının hizmetine kazandırdı.

Sarıçizmeli: Pandemi döneminde de ciddi yatırımlar yaptık, belediyenin banka borcu yok

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, geçen dört yılda mali disiplinin sağlanması, hizmet kalitesinin oluşturulması ve belediye personelinin ödemelerinin günü gününe yapılması konularında çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ve bu konularda başarıya ulaştıklarını söyledi.

Sarıçizmeli, özellikle Covid-19 pandemi sürecinde tüm dünyada ve ülkemizde ekonomik sıkıntıların yaşandığı dönemde bölgeye belediye öz kaynaklarından çok ciddi yatırımlar yaptıklarını vurguladı.

“Büyükkonuk için de önemli çalışmalar yaptık, başarıya ulaşacağız”

Günümüzde Mehmetçik Belediyesi’nin herhangi bir bankaya borcunun bulunmadığını belirten Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, aksine Mehmetçik Belediyesi’nin vadeli hesaplarında 5 milyon 842 bin 419.04 Türk Lirası ve 5 bin 893 Euro para bulunduğunu belirtti.

Mehmetçik Belediyesi ile birleştirilecek Büyükkonuk Belediyesi’nde çok ciddi sıkıntıların olduğunu bildiklerini söyleyen Sarıçizmeli, özellikle personelin alacakları, esnafın ödemelerinin yapılması ve vatandaşlara hizmetlerin ulaştırılması ile ilgili ciddi çalışmaların yapıldığını anlattı. Sarıçizmeli, bu konularda büyük tecrübelerinin olduğunu daha önce bu gibi konularla karşılaştıklarını ve yaptıkları çalışmalar ile başarıya ulaştıklarını sözlerine ekledi.











Başa dön tuşu