KıbrısManşet

Korkmazhan: Kıbrıs’ın kuzeyinde; barışa, ortak yaşama ve sevgiye düşman ırkçı bir rejim egemen

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Kormacitli (KoruçamMaronit Maria Skoullou‘nun Muhtarlık adaylığı başvurusunun reddeden, barışa ve sevgiye düşman ırkçı bir rejimle mücadele mesajı verdi

Korkmazhan: Irkçı rejiminiz yerin dibine girsin

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Korkmazhan, Kıbrıs’ın kuzeyinde barışa, bir arada ortak yaşama ve sevgiye düşman ırkçı bir rejimin egemen olduğunu söyleyerek, Kıbrıslı Maronit Skoullou’nun Muhtarlık adaylığının reddedilmesinin de bu ırkçı rejimi bir kez daha gözler önüne serdiğini vurguladı.

Korkmazhan, “Maria’nın ve yurttaşlarımız Maronitlerin yanındayız. Irkçı rejiminiz yerin dibine girsin. Sevgi, bir arada ortak yaşam ve barış mücadelesini inatla sürdüreceğiz” dedi.

Neler olmuştu?

Kormacit köyünde Yorgo Kasap Restoran‘ı işleten, ülke genelinde tanınan ve geçtiğimiz ay muhtar adayı olduğunu açıklayan Maria Skoullou, dün adaylığının “uygun olmadığı” gerekçesiyle reddedildiğini duyurmuştu.

Skoullou, “Adaylığımın sunulduğu günden reddedildiği güne kadar yanımda olan ama en önemlisi çeşitli şekillerde bana olan şefkatini ve sevgini gösteren hepinize teşekkür ederim. Ayrıca çok sayıda müşteri, tanıdık ve arkadaşlarıma bana karşı gösterdikleri ve göstermeye devam edecekleri destek ve güven için teşekkürlerimi sunuyorum” demişti

Muhtar adaylığım “uygun görülmedi”
Η υποψηφιότητά μου αρνήθηκε

Adaylığının hangi gerekçe ile uygun bulunmadığını belirtmeyen Maria Skoullou Kıbrıs’ın en ünlü Maronitlerinden biri olarak ülkedeki tüm kesimler tarafından sevilen bir isim.

Skoullou’nun Rumca yaptığı açıklama şöyleydi

Σεβαστοί εγκλωβισμένοι, τολμηροί επανεγκατασταθέντες, Μαρωνίτες του Κορμακίτης μας.
Όπως πληροφορηθήκατε, κρίθηκα μη κατάλληλη για να διεκδικήσω την θέση του επί κεφαλής της Τοπικής Αρχής Κορμακίτη στις επικείμενες εκλογές στις 23 Δεκεμβρίου 2022.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που ταχθήκατε στο πλευρό μου από την μέρα υποβολής της υποψηφιότητάς μου, μέχρι την μέρα της απόρριψής της, αλλά κυρίως όλους εσάς που δείξατε ποικιλοτρόπως την συμπάθεια και την αγάπη σας προς εμένα, μετά την απόρριψη της υποψηφιότητάς μου.
Ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω και σε πληθώρα πελατών , γνωστών και φίλων για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που έδειξαν, δείχνουν και θα εξακολουθούν να δείχνουν προς το πρόσωπό μου.
Τέλος , εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2023, γεμάτο υγεία , χαρά , ευημερία σε εσάς και στις οικογένειές σας.

Güvenlik gerekçesi!

Yenidüzen’den Hüseyin Özbarışçı’nın ulaştığı Bakanlık yetkilileri ise gerekçe olarak “Rum yönetimi güdümünde bir adaylık olduğu için olası bir güvenlik zafiyetine fırsat verilmemesi adına…” şeklinde utanç dolu bir açıklamada bulunmuştu.










Başa dön tuşu