KıbrısManşet

Akansoy’dan Maria’ya destek: Bu kararı alanlar bu toprakların yüz karasıdır, utancıdır

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanlığı tarafından Maria Skoullou’nun Kormacit köyü muhtar adaylığının reddedilmesini; ‘Güvenlik zaafiyeti yaratan Maria değildir, bizatihi bu kararı alan sizlersiniz’ diyerek kınadı

Akansoy: Bu kararı alanlar bu toprakların yüz karasıdır, utancıdır

Akansoy kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Kormacit (Koruçam) Köyü muhtar adaylığı ‘güvenlik gerekçesiyle’ reddedilen Maria’ya destek belirtirken; esas güvenlik zaafiyetinin bu kararı alan UBP-DP-YDP Hükümeti olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akansoy’un paylaşımı şu şekilde:

“Maria’nın Kormacit köyü muhtar adaylığının reddedilmesinin yasal bir gerekçesi var mı? Nedir yapılmak istenen? Bu yapılan ırkçılıktır, bu yapılan faşizmdir. Bu topraklarda uzun yıllardır birlikte yaşadığımız insanların yönetime katılması, aday olması onların en doğal hakkıdır. Evrensel bir haktır. Bu karar ne demokrasiye ne de insan haklarına sığar. Bu kararı alanlar bu toprakların yüz karasıdır, utancıdır.

“Güvenlik zaafiyeti Maria değildir, bizatihi bu kararı alan sizlersiniz”

Bu kararın alınma nedeni toplumu daha da germek, gerilim yaratmak, Maria üzerinden çatışma yaratmaktan başka bir şey değil. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Ancak bilinsin ki; güvenlik zaafiyeti Maria değildir, bizatihi bu kararı alan sizlersiniz. Bu utanç verici kararı kınarım.”











Başa dön tuşu