KıbrısManşet

KSP: Maria’ya yapılan; burjuva demokrasisinin çürümüşlüğünün en bariz göstergesidir

Kıbrıs Sosyalist Partisi’nin (KSP), Maria Skoullou’nun doğup büyüdüğü ve yaşamakta olduğu Kormacit (Koruçam) Köyü’ndeki muhtar adaylığının ‘Dışişleri Bakanlığı’ tarafından reddedilmesine ilişkin açıklamasında; ‘Ankara’dan kaynaklanan bu müdahalenin karşısında sözde değil, fiilen durabilme’ çağrısında bulundu

KSP: Yetki Dışişlerinden alınıp derhal YSK’ya verilmeli

KSP Merkez Komitesi’nden yapılan açıklamada; Maria Skoullou’na yapılanan bir insan hakkı ihlali olduğu üzerinde durulurken; Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan Maronitlerin ve Rumların seçme ve seçilme hakkı ile ilgili sorumluluk mercinin Dışişleri Bakanlığı’ndan alınıp Yüksek Seçim Kurulu’na 24 saat içerisinde verilmesi için derhal çalışma başlatması çağrısı yaptı.

“Maria’ya yapılan; burjuva demokrasisinin çürümüşlüğünün en bariz göstergesidir”

Açıklama şu şeklide:

“Maria Skoullou’nun doğup büyüdüğü ve halihazırda ikamet etmekte olduğu Kormacit köyü muhtar adaylığının ‘ilgili makam’ tarafından “adaylığınız uygun görülmemiştir” denerek reddi bir insan hakları ihlali, eşitlik ihlali ve burjuva demokrasisinin çürümüşlüğünün en bariz göstergesidir.

Maria’nın bir önceki dönemde muhtar azalığına itiraz etmeyen, ama şimdi muhtar adaylığına engel koyan “ilgili merci” kimdir? KKTC Dışişleri Bakanlığı… Neden Yüksek Seçim Kurulu değil de, Dışişleri Bakanlığı? Kıbrıs Sosyalist Partisi, Maria Skoulou’ya yapılan bu muameleyi insan hakları ve eşitlik ilkesine aykırı ve kabul edilemez bir muamele olarak görür ve şiddetle protesto eder!

“Maria’ya yapılan bu muamele ve müdahale, Ankara’dan kaynaklanıyor”

Kıbrıs Sosyalist Partisi, Maria Skoulou’ya yapılan bu muamelenin, Kıbrıs Türk halkından değil, 1974’ten bu yana ülkemizi işgal etmiş ve bu bölgeyi yönetmekte olan Ankara’dan kaynaklandığının altını bir kez daha çizmek ister!

Kıbrıs Sosyalist Partisi, Maria Skoullou’ya yapılan bu muameleyi lafta değil, fiiliyatta kabullenmediğini göstermeleri için, tüm ilerici ve demokrat kişi, sivil toplum örgütleri ve partileri cinsiyet kotasında olduğu gibi Kuzey’de yaşayan Maronitlerin ve Rumların seçme ve seçilme hakkı ile ilgili sorumluluk mercinin Dışişleri Bakanlığı’ndan alınıp Yüksek Seçim Kurulu’na 24 saat içerisinde verilmesi için derhal çalışma başlatması çağrısı yapar.

“Maria Skoullou’nun muhtar adayı olması için pratik adım atmayanları protesto edin, ‘Doğrudan Demokrasi’ için oy verin”

Kıbrıs Sosyalist Partisi, Maria Skoulou’ya ve Kuzeyde yaşayan Maronit halkına karşı yapılan bu muameleyi protesto etmek için işçi ve emekçileri, 25 Aralık’taki seçimde Maria Skoullou’nun muhtar adayı olması için pratik adım atmayanları protesto etmeye ve Doğrudan Demokrasi için oy vermeye çağırır.

Lafta dağil, gerçek demokrasi için mücadelenin TAM ZAMANIDIR! İşbirlikçilik değil, egemenlik için mücadelenin TAM ZAMANIDIR! Sözde sol muhalefet değil, devrimci muhalefetin TAM ZAMANIDIR!”











Başa dön tuşu