KıbrısManşet

Tatar, Benan’ın sözleri sonrası neye uğradığını şaşırdı, sinirlerine hakim olamadı

Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan, “Sizlerden utanıyoruz” dediği konuşmasının “seçim yasakları” gereği yapılmaması gerektiğini savunarak, bu konuşmanın ayıplanmasını istedi

Tatar: Böyle bir günde çok soğukkanlı olunması gerekiyor

Milli Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi‘nde (AKM) gerçekleştirilen törende konuşan Benan, Tatar ve UBP-DP-YDP Hükümeti‘ne adeta ateş püskürmüş ve “Şehitlerimizin üzerinden politika yapmayın, onların adını ağızlarınıza almayın” demişti.

Benan’dan sonra konuşma yapmak için kürsüye çıkan bulunan Tatar, böyle bir günde çok soğukkanlı olunması gerektiğini söyleyerek, seçim yasaklarının olduğu dönemde de bu konuşmaların yeri ve zamanı olmadığını savundu.

Tatar Benan için “Bu kişi” diye hitap etti

Tatar, “Herkes dilediği gibi konuşabilir ama böyle bir günde böyle bir konuşma ayıplanmalıdır. Çünkü bir seçim öncesindeyiz ve Pazar günü seçim vardır. Buna saygı duymak zorundayız” diyerek isim vermeden Benan’a “bu kişi” diye hitap etti.

Tatar, “Benim müsteşarım kaç defa bu kişiyle görüştü, elimizden ne gelirse de yapıyoruz. Bunlar bizlerin iç meseleleridir. Bunları kullanarak siyaset yapmak yakışık değildir” dedi.

Benan’ın konuşmasının tamamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu