KıbrısManşet

Altıok: Mahkemeye 3. gelişim ve ne ile suçlandığım hâlâ tarafıma söylen(e)medi

Afrika Gazetesi ve Hasan Ulaş Altıok‘un davalarında avukat, kendi davasında ise sanık olarak ceza mahkemesinde bulunan Avukat Mine Atlı, “İfade özgürlüğü adına sınıfta kaldığımız bir gün daha” diyerek, bu iki davada yaşananları özetledi, Altıok’un mahkemesi ise yeniden ertelendi

Atlı: KKTC’de ilginç bir gün daha…

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Atlı; “KKTC‘de ilginç bir gün daha” diyerek, kendisinin; Afrika Gazetesi ve Hasan Ulaş Altıok’un davalarında avukat, kendi davasında ise sanık olarak ceza mahkemesinde bulunduğunu söyledi. Bu davaların ifade özgürlüğü adına bir utanç olduğunu söyleyen Atlı, her iki davada da yaşanan ilginçlikleri özetledi.

“Afrika Gazetesi yargılanıyor, sonra beraat ediyor, sonra da TC beğenmeyip kendi ülkesinde gıyaben yargılıyor”

Atlı, davalardaki mevcut durumu 3 madde ile şöyle özetledi: 

“1) Şener Levent karşılaştığı dava yükü ve KKTC Başsavcılığı sayesinde edindiği tecrübe sayesinde kendini müdafaa etmeyi tercih etti. Şener bey beyanını yaparken burda yargılandığı davaların aynılarınden Türkiye‘de de yargılandığını beyan etti.

Hatta burda beraat ettiği bir davadan Türkiye‘de gıyabında yargılandığını ve mahkum edildiğini de açıkladı. Yani burada TC Cumhurbaşkanına yapılan hakaretten dolayı Afrika yargılanıyor. Sonra beraat ediyor. Sonra da TC beğenmeyip kendi ülkesinde gıyaben yargılıyor.

“TC makamlarının bu ülkenin mahkeme ve yargısına gösterdiği itibar ile ilgili neden kimse konuşmuyor?”

Şimdi iki ülke arasında 22/1988 sayılı yasa uyarınca tanıma tenfiz süreci işlerse ne olacak? TC makamlarının bu ülkenin mahkeme ve yargısına gösterdiği itibar ile ilgili neden kimse konuşmuyor?

2) Hasan Ulaş Altıok yazmadığı bir yazı ile ilgili defalarca mahkeme huzuruna çıkarılıyor ve savcılık ‘değerlendirme’ yapacaklarını aktarıp hala davayı geri çekmemekte ısrar ediyor.

3) Benim yargılandığım davada birinci şahit Ersin Tatar‘ın ta kendisi. Sıradan bir vatandaş için endişe verici olabilir. Ben ise en çok avukat olmak istediğim davada sanık olduğumdan üzülüyorum.

Dava 3 Şubat’a itham olarak kaldı ve duruşma açılacak gibi görünmektedir. ‘İfade Özgürlüğü Hakkı’nda sınıfta kaldığımız bir gün daha.”

Altıok: Mahkemeye 3. gelişim ve ısrarla sormamıza rağmen ne ile suçlandığım hâlâ tarafıma söylen(e)medi

Yazmadığı bir yazı ile ilgili defalarca mahkeme huzuruna çıkarılan Hasan Ulaş Altıok ise bugün üçüncü kez çıkarıldığı mahkemede, suçunun kendisine halen söylenemediğini söyleyerek, bu ‘işkencenin’ uzadığını ve yargıcın davayı yeniden ertelediğini duyurdu.

Altıok’un açıklaması şöyle: 

“Bugün yine mahkemedeydik, ve yine korkmadık ve yine susmayacağız. Benim 3. gelişim ve ısrarla sormamıza rağmen ne ile suçlandığım hâlâ tarafıma söylen(e)medi. Afrika Gazetesi yazarları ise sonsuz kez buralara gelmek zorunda bırakıldılar! İnanmak gerçekten güç. Tam bir işkence! Yargıç ne ile itham edildiğimin artık açıklanması için benim davayı son kez erteleme kararı verdi.”











Başa dön tuşu