KıbrısManşet

UBP, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni YSK’ya şikayet etti

Ulusal Birlik Partisi (UBP), Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni, seçim yasaklarına aykırı davrandığı gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu‘na (YSK) şikayet etti

Yenidüzen Gazetesi‘nden aktarılana göre; UBP, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni, seçim yasaklarına aykırı davrandığı gerekçesiyle YSKya şikayet etti. YSK, şikayeti görüşerek, seçim yasaklarına aykırılık olmadığına karar verdi. Resmi Gazete’de de yayımlanacak kararın taraflara bugün tebliğ edileceği öğrenildi.

Ne olmuştu?

21 Aralık Şehitler Haftası kapsamında, Lefkoşa’daki Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen anma törenine, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan’ın protestosu ve Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar’ın tavrı damga vurdu.

Törende kürsüye çıkan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan, şehitlerin kabirleriyle ilgili geçmişten bugüne Cumhurbaşkanlığı’nın makbuz karşılığı ödeme çıkarttığını, ancak Ersin Tatar’ın bunu durdurduğunu söylemiş; “Bunu şehitlerimize ne Talat, ne Eroğlu ne de Akıncı yaptı” demişti.

Benan, “Utanıyorum şehidim, utanıyorum. Sana sahip çıkmayan siyasilerden utanıyorum KKTC’yi, sana şehit kabirlerini yapamayacak kadar fakirleştiren zihniyetlerden utanıyorum” diyerek, “Ey siyasiler, biliniz ki; vatan, millet, bayrak edebiyatınız bu ülkede artık prim yapmıyor” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili haber içeriğine buradan ulaşabilirsiniz!











Başa dön tuşu