KıbrısManşet

Arıklı: Mağusa ve Girne’nin kaybının ittifak açısından oldukça üzücü

UBP-DP-YDP Hükümeti‘nin Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yerel seçimlerde üç parti olarak ittifak yapmalarına rağmen sadece 6 belediyeyi alabilmeleri konusunda halkın kendilerine uyarı verdiğini söyledi

Arıklı: Bu sonuçlarla ittifak açısından bir başarıdan da bahsedilemez

Sosyal medya hesabından “Halk hükümete uyarı verdi” başlıklı bir açıklama yapan Arıklı, yapılan seçimlerde Belediye Başkanlıklarının belli olduğunu ve partiler açısından asıl değerlendirmenin Belediye Meclis üyeliklerinde alınan oy oranlarının ortaya çıkmasından sonra yapılacağını söyleyerek, yerel seçimlerde partilerin gücünün, Belediye Başkan sayısına göre değil, Belediye Meclislerinde aldıkları oya göre belirlendiğini söyledi.

Arıklı, “Alınan sonuçları değerlendirdiğimizde ittifak adaylarından 8 tanesi ipi göğüslemiş, CTP 7 Belediye Başkanlığı kazanmıştır. TDP ise Lefkoşa’ya adını yazmıştır. İki Belediyede ise Bağımsız adaylar ipi göğüslemiştir.
Bu sonuçlar ittifak açısından kötü olmadığı gibi büyük bir başarıdan da bahsedilemez” dedi.

“Mağusa ve Girne’nin kaybının ittifak açısından oldukça üzücü”

Özellikle Mağusa ve Girne’nin kaybının ittifak açısından oldukça üzüntü verici olduğunu söyleyen Arıklı, ittifakı oluşturan her 3 partinin de Belediye Meclis seçim sonuçlarına bakarak gereken değerlendirmeleri yapacağını kaydetti.

Arıklı, “Her üç parti de halkın verdiği mesaja göre bundan sonraki yol haritasını belirleyeceklerdir. Seçim sonuçlarının halkımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Sonuçlar;

UBP, Mağusa ve Girne Belediyelerini kaybederken, İskele ve Güzelyurt Belediyelerini korudu, Erenköy-Karpaz, Geçitkale-Serdarlı ve Gönyeli-Alayköy Belediyelerini kazandı.











Başa dön tuşu