KıbrısManşet

Harmancı’nın başarısı Rumca yayın yapan gazetelerde geniş yer buldu

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanlığı‘na üçüncü kez rekor oyla seçilen Mehmet Harmancı‘nın başarısına, Kıbrıs‘ın güneyinde Rumca yayın yapan gazetelerde yer verildi. Politis; “Harmancı’dan Erdoğan ve Tatarlara tokat” başlığını kullandı

Harmancı’nın başarısı Rumca yayın yapan gazetelerde geniş yer buldu

Politis Gazetesi‘nin, “Erdoğan ve Tatarlara tokat: Muhalefet güçleri işgal altındaki topraklarda ‘belediye seçimlerini’ kazandı” başlığıyla Kıbrıs’ın kuzeyinde gerçekleşen 2022 Yerel Seçimleri‘ne geniş yer verdiği haberinde; “İlerici güçlerin ve solun ‘kalesi’ olan işgal altındaki Lefkoşa, Toplumcu Demokrasi Partisi ve Mehmet Harmancı’da kaldı” ifadelerine yer verildi.

İlgili haber şöyle devam etti:

“Belediyeler Reformu ile belediyelerin 28’den 18’e düşürülmesinin ardından ilk kez, işgal altındaki topraklarda ‘yerel seçimleri’ muhalefet güçleri kazandı.

İlerici güçlerin ‘kalesi’ olan işgal altındaki Lefkoşa, Toplumcu Demokrasi Partisi’nin ve Mehmet Harmancı’nın altı rakiple girdiği hesaplaşma ile; yüzde 50’nin biraz altında kazanan Harmancı’da kaldı. CTP destekli Sıla Usar İncirli ikinci, UBP destekli Sadık Gardianoğlu üçüncü oldu.”











Başa dön tuşu