KıbrısSağlık

Özant: Hekiminizle ilgili şüpheleriniz varsa ‘ALO Hekim Sorgulama Hattı’ndan KTTB’ye ulaşabilirsiniz

Kayıt dışı hekimleri ve hekim olmadan hekimlik yapan kişileri bildirmek için ihbar hattı olan ‘ALO Hekim Sorgulama Hattı‘nın, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) bünyesinde kurulduğu duyuruldu

Özant: Medikal doktorların ‘MD’ unvanını kullanması kararlaştırıldı

KTTB Başkanı Ahmet Özant tarafından yapılan yazılı açıklamada; son dönemde farkı alanlarda doktorasını tamamlamış ve ‘doktor’ unvanı almış kişilerle medikal doktor (MD) unvanı olan kişiler arasında bir karışıklık oluştuğu ve bu karışıklığın da zaman zaman suistimal edildiği belirtilerek; medikal doktorların ‘MD‘ unvanını kullanmasının kararlaştırıldığı aktarıldı.

Açıklamada; her türlü tıbi tedavi ve müdahaleyi medikal doktor unvanına sahip kişilerin yapabileceği yeniden anımsatılırken; ‘Alo Hekim Sorgulama Hattı‘nın da KTTB bünyesinde devreye girdiği belirtildi.

“ALO Hekim Sorgulama Hattı’na, mesai saatleri içerisinde ulaşabilirsiniz”

Açıklamada; ALO Hekim Sorgulama Hattı’na, 0392 223 3990 numaralı telefondan, mesai saatleri içerisinde arayarak doktorlar hususunda bilgi alınabileceği ve herhangi şüpheli bir durumda ihbarda bulunulabileceği belirtildi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

“Son dönemlerde, doktora yapmış ve “Dr.” ünvanı kullanan doktor olmayan başka meslek grubundan kişilerin sayısının giderek artmış olması, bu ünvanların yaygın olarak kullanılması ile tıp fakültesi mezunu biz hekimlerin doktor unvanları arasında sürekli karışıklık oluşmakta ve zaman zaman suistimal edilmesi nedeniyle; halk sağlığı açısından risk oluşturan bu duruma karşı tedbir alınması, aynı zamanda mesleğimizin korunması açısından da önem arz etmektedir.

Bu sebeplerle tabip üyelerimizin doktor unvanlarıyla birlikte isimlerinin sonuna “medikal doktor” kısaltması olan “MD” ünvanını da kullanmaları genel kurulumuzda kararlaştırılmıştır. KTTB üyesi hekimlerin isimlerinin sonunda MD ünvanı kullanılacaktır.

“Unutulmamalıdır ki; botoks, dolgu, yüz germe, askı vb. tarzı estetik, güzellik işlemleri güzellik merkezlerinde değil, kayıtlı, tecrübeli hekimler tarafından klinik veya hastane ortamlarında yapılmalıdır. Ayrıca düşünüldüğü gibi masum olmayan, tıbbi bir tedavi olan bu tedavilerin komplikasyon, yan etki riski olduğu için hekimlerce uygulanması hasta güvenliği ve sağlığı açısından gereklidir, ayrıca yasal bir zorunluluktur.

Kıbrıs’ın kuzeyinde hekimlik mesleğini icra edebilmek için KTTB’ye üye olmak yasal zorunluluktur. Son dönemde gelen ihbarlar, duyumlar ülkemize kaçak, kayıt dışı çalışan hekimler ve hekim olmayan kişilerce tıbbi müdahaleler yapıldığı yönündedir.

Eğer muayene, tetkik ve tedavi olduğunuz hekimin kayıtlı olup olmadığı ile ilgili şüpheleriniz varsa veya hekim olmadığını düşünüyorsanız ‘ALO hekim sorgulama’ hattımız 0392 223 3990’ı mesai saatleri içerisinde arayarak bilgi alabilir, ihbarda bulunabilirsiniz.

Sağlığınız, güvenliğiniz için her zaman yasal olan, kayıtlı olan hekimlerde ve sadece hekimlere kendiniz, sevdiklerinizi emanet ediniz.”

 











Başa dön tuşu