KıbrısManşet

ÜLKE CEMATLERE TESLİM | Yılbaşı eğlencesine alternatif: “Mekke’nin Fethi” etkinliği

18 yaş altı küçük çocuklara kadar ulaşabilen, onları çeşitli ofis ve dairelerde toplayıp “eğitim” veren, broşür ve el ilanı dağıtan, camilere “Cihad” yazılı pankartlar asan, ülkemize gelen üniversite öğrencilerine “Yalnız değilsin” diyerek kalacak yer vaat eden, lüks davet ve organizasyonlar yapan, kimlerin finanse ettiği bilinmeyen, Kıbrıs’ın kuzeyinde “ahlak” ihtiyacı olduğunu söyleyen ve iş birlikçi hükümetlerin ve Eğitim Bakanlığı’nın göz yumduğu cemaat ve tarikat tadındaki derneklerin son örneği: Sevgi ve Kardeşlik Derneği (SEVKAD)

Yılbaşı eğlencesine alternatif: “Mekke’nin Fethi” etkinliği

Bir şunu diyen bir yazı '女义*文社 ¥年*** SEVKAD GİVEKARDEŞLİKDERNEĞİ BROTHERHOODASSOCIATION BROTHERHOOD SEVGİV KARDEŞLİK ASSOCIATION DERNEĞİ SEV VE LOVE AND' görseli olabilir

Sosyal medya hesaplarında misyonlarını; “Ahlakı yüksek bir toplum oluşturmak” olarak açıklayan, “Kıbrıs buna en fazla ihtiyaç duyan yerlerden” deme cüretini gösteren ve Sevkad adıyla ülkemizde faaliyet gösteren  İslam odaklı bir yapılanma, yılbaşı gecesine alternatif olarak Güzelyurt’ta “Mekke’nin Fethi” programı düzenledi.

Her yerden ücretsiz ulaşım

Tüm ilçelerdeki onlarca duraktan ücretsiz otobüsler kaldırılarak Güzelyurt Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa, Türkiye‘den misafirler de davet edildi.

“Kot pantolon giyen kızını cehenneme attın sen” diyen Şenocak da konuşma yaptı

Türkiye’de önce imamlık yapan sonrasında ise Diyanet İşleri Bakanlığı‘nda çalışırken buradan istifa etmesiyle ve yaptığı bir konuşmada babalara hitaben; “Kot pantolon giyen kızını cehenneme attın sen” sözleriyle gündeme gelen, şimdilerde de “İslami İlimler Akademyası” adıyla ücretsiz dini eğitim sertifikalı programlar düzenleyen (https://www.ihsansenocak.com) İhsan Şenocak, organizasyonda konuşma yaptı.

 

İhsan Şenocak, organizasyonda konuşma yaptığı sırada

Her yerde şubeleri var: Yıllardır etkinlik düzenliyorlar

Genel Merkezi’nin Lefkoşa’da olduğu ancak Mağusa, Lefke, Güzelyurt ve Girne‘de de şubeleri bulunduğu belirtilen dernek, Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği’ne (Eskad) bağlı.

Derneğin Genel Başkanı ise “Ada Başkanı” olarak anılan Hüseyin Emre Erdem adlı bir genç.

Genel Başkan “Ada Başkanı” Hüseyin Emre Erdem

Sabah namazı etkinlikleri ve cihad pankartları

Lefkoşa Hala Sultan Camii

Dernek sürekli ve her ilçedeki camilerde sabah namazı etkinlikleri düzenliyor. Bu etkinliklerde ise camilere “Hayat, İman ve Cihad” yazılı pankartları da kimsenin müdahalesi olmadan asabiliyor.

Mağusa Lala Mustafa Paşa Camii

Dernek cami çıkışlarında, üniversitelerde ve sokakta ise “Cuma bülteni” adıyla broşür ve el ilanları da dağıtabiliyor. Yine bu da herhangi bir devlet kurumunun incelemesine ve engeline takılmıyor ve sosyal medyadan da açıkça dile getiriliyor.

Camilerde;

Üniversitelerde;

Namaz çıkışlarında;

Esnafa;

18 yaş altı ortaokul ve lise öğrencilerine nasıl ulaşıyorlar?

İslami bir yapılanma olduğu anlaşılan derneğin faaliyetlerinin en tehlikeli noktası ise 18 yaş altı lise ve ortaokul öğrencilerine rahatlıkla ulaşabilmeleri.

Kime ait olduğu bilinmeyen, ofis ya da apartman dairesi gibi yerlerde bir araya getirilen çocuklara ve gençlere buralarda yemek ikram ediliyor ve “sohbet” yapıldığı belirtiliyor.

Özellikle bu toplantılarda kız öğrencilerin hiç olmaması da dikkat çekiyor.

Camilerde de çocuklara içeriği bilinmeyen “eğitimler” veriliyor

Camilerde eğitim. Bakanlığın izni var mı? Eğitim verenler liyakatli mi?
Dernek bu fotoğrafı “Girne şubemiz gençlik komisyonu öğrencilerimiz bir araya geldi” diyerek paylaştı

Sağ siyasetçilerle yakınlaşmalar ve değirmenin suyu

Sürekli broşür basıp dağıtan, yemek düzenleyen, Kıbrıs’ın kuzeyine okumaya gelen öğrencilere “Kıbrıs’ta yalnız değilsin” diyerek “kalacak yer” vaat eden ve etkinlikler yapan derneği kimin ya da kimlerin finanse ettiği ise bilinmiyor.

Atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar
UBP’li Sunat Atun

Etkinlikler tamamen erkek çocuklarına yönelik

Ev ve yurt vaadi;

Bu aşağıdaki görseli şu sözlerle paylaştı;

Sahabe Adası Kıbrıs Oryantasyon Programı

Peygamberimizin fethini müjdelediği, Binlerce sahabenin meftun olduğu, Osmanlı’nın 50 Bin Şehit vererek yüzlerce yıl huzur içinde yaşamasını sağladığı, Kıbrıs Barış Harekâtıyla beraber tekrar huzur getirilen belde, Kıbrıs

Kıbrıs adasının manevi, tarihi ve kültürel dokusunun en güzel şekilde anlatılacağı ücretsiz oryantasyon ve gezi programımıza tüm üniversiteli kardeşlerimiz davetlidir

Başta Eğitim Bakanlığı olmak üzere, hükümetin ve yetkili devlet kadrolarının derneğin faaliyetleri ve 18 yaş altı çocuklara yönelik etkinlikleri, dağıtılan broşürler ve gelirleri hakkında bir denetim yapıp yapmayacağı bilinmiyor.

Haber: Pınar Barut











Başa dön tuşu