KıbrısManşet

Saraya 143 milyon 205 bin TL’lik bütçe, ne iş yaptığı bilinmeyen “danışmanlar”

Meclis‘te, 143 milyon 205 bin TL‘lik bütçesi bugün oy çokluğuyla onaylanan Cumhurbaşkanlığı’nda, çoğunun “sosyal medya” veya “iletişimden” sorumlu olduğu söylenen ve 2 milyon 205 bin TL’lik bütçeyle halkın sırtından ödenen tam 47 danışman var

Cumhurbaşkanlığı’na 143 milyon 205 bin TL’lik bütçe

Meclis Genel Kurulu’nda bugün Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi, Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığıbütçeleri ele alındı ve 143 milyon 205 bin TL’lik Cumhurbaşkanlığı bütçesi UBP-DP-YDP oylarıyla onaylandı.

Ayrıca bugün, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Ürün Solyalı’nın, “Cumhurbaşkanlığı’nda kaç özel danışmanın bulunduğuna” dair soru önergesine de Cumhurbaşkanlığı’ndan yanıt geldi.

65 danışmana 2 milyon 205 bin TL bütçe!

Meclis’te açıklanan yanıta göre; 2 Aralık 2022 itibariyle Cumhurbaşkanlığı’nda 2 milyon 205 bin TL’lik bütçeyle tam 65 “özel danışman” bulunuyor.

Tatar’ın kendi sosyal medya ekiplerini kurguladığını belirten Solyalı, “Cumhurbaşkanlığı Yasası’nın ‘Özel Danışmanlar’ başlıklı ilgili maddesi kapsamında istihdam edilen kişileri sorduk, yazılı bir yanıt aldık. Senfoni Orkestrası’nı dışarıda bıraktığımızda, 47 özel danışman görevlendirildi ve çoğunluğu da reklam, basın, sosyal medya görevlendirmesi” dedi.

Solyalı, Tatar’ın sosyal medya taramaları yaptırmak adına ekipler kurduğunu ve kişileri takip ettirdiğini kendisinin söylediğini hatırlatarak, “Türkiye’ye giremeyen ve kapıdan geri döndürülen insanların sebebi Ersin Tatar’dır” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu